avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACCIDENT PE DRUM CATRE CASA DE LA SERVICI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACCIDENT PE DRUM CATRE CASA DE LA SERVICI

Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu era numai vina mea la politie a riesit ca eu sunt vinovat,acuma intrebarea mea este daca sunt dator sa le dau o explicatie celor de la servici ca am avut accident pe drumul catre casa?Se incadreaza la accident la locul de munca sau cum este?
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 11:39, 13 Ianuarie 2010
În sensul prevederilor art. 5 lit. g) din Legea 319/2006, este, de asemenea, accident de munca:
....
g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de munca organizat de angajator şi invers;
....

Puteti sa le explicati care este cauza intarzierii dvs la servici.
Buna , nu am intarziat la lucru , pt ca sa intamplat seara cand am iesit de la lucru , a fos pe taseul normal de la locul de munca la domiciliu . dar in mod normal eu au vreo obligatie fata de mine , sunt raspunzatori in vreun fel de mine?
Ca sa ma adresez ca si tine draga pup_me, buna ! Nu voi folosi pluralul, la adresa TA, deoarece nu cred ca ai nevoie! :ok:
Ca sa-ti raspund la intrebare, d.p.d.v. al Protectiei muncii, corect Sanatate si Securitate in Munca.
1. In fisa ta de instructaj periodic SSM, pe prima pagina , trebuie completat : mijlocul de transport, timpul, traseul trasat din trei puncte spre si de la locul de munca si casa. :rtfm:
2. Daca s-a produs un acc. de traseu ( strict cele mentionate la pct.1) cu vatamare corporala minora( acc. usor- se trece in registru de acc. usoare SSM)
cu vatamare corporala care necesita conc. med. mai mult de 3 zile( acc. munca) care necesita inregistrarea in reg. respectiv SSM dar si o cercetare facuta de o comisie SSM, cu anuntarea ITM, completarea de FIAM, depus la Casa de Pensii.
3. Responsabilul SSM de la locul tau de munca, va sti ce trebuie facut.
4. Draga pup_me nu am inteles ce vrei sa stii, te citez:
dar in mod normal eu au vreo obligatie fata de mine , sunt raspunzatori in vreun fel de mine?

Daca la politie s-a constatat ca tu esti vinovat, de la locul de munca ce astepti?
Prime pentru acc. de munca nu se dau, sunt posibile sanctiuni !!! :giggle:
Responsabil SSM Octavia Turbatu ;)
Nici nu insinuam ca imi doresc " prima pt. acc." , ma intrebam doar daca trebuie sa le dau si lor cu "subsemnatul " ca am facu acc. , sa-mi primesc vreo morala si din partea lor.Nu astept nimic din partea nimanui deci nu mi-as dorii nimic din partea lor ,vroiam doar sa stiu daca sunt obligata in vreun fel sa-i anunt ,atat.
In fine , multumesc pentru raspunsurile primite . Stima
Este masina de serviciu sau cu masina proprie? Ai avut comcediu medical din cauza asta? Daca nu ai avut mai mult de 3 zile de CM nu e accident de munca...este doar eveniment si trebuie cercetat. In instructajul periodic ai fost instruita si cu OUG 195/2002 reactualizata? Ai declarat mijlocul de transpotrt cu care te deplasezi la si de la serviciu?

Alte discuții în legătură

Invitatie la discutii / intrebari despre accidentele de munca Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am observat ca cel mai mare numar de vizualizari (172) l-a avut un subiect legat de un acc. de munca mortal. Invit atat angajatorii cat si lucratorii sa puna ... (vezi toată discuția)
Este considerat accident de munca? ancak ancak in cazul in care un salariat este invoit pt a merge sa-si cumpere de mancare in timpul programului sufera un accident poate fi considerat accident de munca ... (vezi toată discuția)
Accident de lucru monik27 monik27 Buna in data de 04.05.09 am avut un accident de lucru,soldat cu amputarea degetului mijlociu si reconstructia degetului aratator si inelar.Nu am avut contract ... (vezi toată discuția)