avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Monografie contabila contract de superficie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Monografie contabila contract de superficie

Buna ziua,
o societate incheie un contract de superficie cu proprietarul (persoana fizica) unui teren in vederea constituirii unui drept de superficie asupra terenului pe care societatea urmeaza sa-si construiasca sediu. Dreptul de superficie se constituie cu titlu oneros contra sumei de xlei pe o perioada de 15ani.
Intrebarea :
sunt corecte inregistrarile contabile:
205 = 167 xlei
6811 = 2805/ luna timp de 15ani
va multumesc


Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 07:52, 12 Octombrie 2014
Da.Daca suma ramane fixa pentru cei 15 ani.Conditia inregistrarii la imobilizari este mentionarea in contract a contravalorii integrale a superficiei pe cei 15 ani.
In acet caz inregistrarile sunt correct.In caz contrar ele se inregistreaza ca o redeventa(pe cheltuieli)
O zi buna
Adina Rus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila superficie LauraFlorian LauraFlorian va rog sa- mi spuneti daca am inregistrat corect un contract de superficie in cazul in care superficia s-a constituit cu titlu oneros, contra unei sume in ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie LauraFlorian LauraFlorian va rog sa- mi spuneti daca am inregistrat corect un contract de superficie in cazul in care superficia s-a constituit cu titlu oneros, contra unei sume in ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)