avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit nerezidenti pentru firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit nerezidenti pentru firma

Firma X din Romania are capitalul social de 5 ani detinut de firma Y din Polonia. Din anul 2010 firma X are un credit cu dobanda obtinut de la Y. In decursul anilor 2010-2013 am inregistrat in contabilitate dobanda la credit, care era de 5%. Tot in aceasta perioada firma X primeste de la firma Y facturi fiscale aferente unui contract de leasing operational pentru echipamente. In anul 2013, firma Y hotareste sa renunte la toate creantele pe care le detine fata de firma X prin conversia lor in capital social (dobanda, imprumuturi, facturi leasing). Intrebare: este nevoie sa declaram si sa achitam impozit nerezidenti in Romania sau beneficiem de scutire de impozit pe dobanzi si redevente?

Alte discuții în legătură

Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Conversie datorie in capital social MariaLM MariaLM Buna ziua, Am urmatoarea speta si nu stiu cum sa o tratez: Firma X din Romania cu asociat unic ZW are o datorie ( facturi primite ) la firma Y din Polonia ... (vezi toată discuția)