avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conversie datorie in capital social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conversie datorie in capital social

Buna ziua,

Am urmatoarea speta si nu stiu cum sa o tratez: Firma X din Romania cu asociat unic ZW are o datorie ( facturi primite ) la firma Y din Polonia unde ZW este tot ascoiat unic. Se poate transforma aceasta datorie in capital social iar firma Y din Polonia sa devina asociat? ( chiar daca in cele doua societati este asociat unic aceeasi persoana).

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Schimbare de debitor Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, am si eu urmatoarea speta. sunt creditor la o societate X. La soc. X asociat unic este o societate Y. Am facut nenumarate demersuri de a-mi ... (vezi toată discuția)
Cesiune cote - cedentul primeste, in schimbul sumei cu care a creditat, un imobil ELLABV ELLABV - unic asociat, cedeaza partile sociale. Suemel cu care a creditat societatea ii sunt returnate dar i se da un imobil. Ce implica acest fapt: a) la cesiune si ... (vezi toată discuția)
Actionarii unei societati avram florina avram florina Buna ziua. Am urmatoarele 2 nedumeriri: 1) O firma are capital social subscris 100 000 ron, prin aportul a 2 asociati : X - persoana fizica, si Y - ... (vezi toată discuția)