avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbare de debitor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbare de debitor

buna ziua,
am si eu urmatoarea speta.
sunt creditor la o societate X. La soc. X asociat unic este o societate Y.
Am facut nenumarate demersuri de a-mi recupera datoria, insa firma X a intrat in procedura insolventei.
Inainte de deschiderea procedurii insolventei pentru X, am primit o propunere de esalonare a datoriei (semnata de catre reprezentantii Y) din partea firmei Y pentru a achita debitul pe care X il are la societatea mea.
Credeti ca este posibil sa-l actionez pe Y in judecata in baza propunerii de esalonare? Care ar fi temeiul legal, avand in vedere ca toate facturile si contractul a fost semnat cu X?
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Pop , Consilier juridic 12:28, 28 Februarie 2012
Daca pentru X s-a deschis procedura insolventei o sa va contacteze administratorul judiciar pentru a va inscrie la masa credala. Se va face, cel mai probabil, un plan de reorganizare, in baza caruia se vor plati datoriile firmei X.
Propunerea de esalonare nu cred ca este un temei legal pentru a actiona in justitie o societate. Banuiesc ca aveti un contract incheiat cu firma X, nu?
contractul si facturile sunt pe numele lui X. Insa Y in calitate se unic asociat a lui X, imi propune ca o sa-mi plateasca el in numele lui X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la societate aflata in reorganizare Amalia18_bv Amalia18_bv Buna ziua ! Am imprumutat o societate cu suma de 11000 euro, imprumut garantat prin gaj cu depsedare pe un cap tractor si o remorca (gaj fara deposedare). ... (vezi toată discuția)
Insolventa suspecta pocora mariana pocora mariana administratorul unic cesioneaza in 1999 (timp in care este diagnosticat cu anevrism si ambii rinichi polichistici) 70% din actiunile firmei X concubinei sale. ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)