Buna ziua,
Am si eu o nelamurire.
Doresc sa imi refac gardul insa masuratoarea nu corespunde cu ceea ce am in acte. Mai exact am deschidere reala de 10 m iar in acte de 12,31 m.
Am incercat sa vb cu vecinul meu cel care mi-a intrat in curte, dupa ce am aflat de la primarie ca are doar 9 m deschidere ,si ca dansul este cel care imi ocuipa abuziv din curte.
Raspunsul a fost clar ca el detine acte prin tribunal nu prin primarie insa nu imi arata nimic si ca nu doreste sa se dea cu gardul din curtea mea.
Parintii nostri s-au inteles la vremea respectiva sa lase asa insa tatal sau a murit si cu el nu ne mai intelegem. cum putem proceda sa ne recuperam ce este al nostru in acte. Mentionez ca cei 2,31 m sunt ocupati din fata pana in spate. unde ma adresez?
Această situație poate fi remediată fie pe cale amiabilă, eventual uzând de procedura medierii, fie pe calea unei acțiuni civile unde, însă unde va dura destul de mult și unde costurile ar putea fi foarte mari.
pe cale amiabila se pare ca domnul nu doreste. nu as vrea sa ii intentez totusi nici proces ca sunt oameni care nu au posibilitati financiare si nu vreau sa fac rau. ma pot adresa la primarie sau la politie? exista vreo cale ? multumesc
Buna ziua,
va puteti adresa judecatoriei pe raza careia se afla imobilele cu o cerere de granituire in conformitate cu art. 560 coroborat cu 563 C.Civ.
Nu știu dacă primăria v-ar putea ajuta în vreun fel, încercați.Polița nu are competență în astfel de situații.Prin mediere costurile sunt foarte mici și puteți să vă înțelegeți, să încheiați un acord pe care-l veți putea depune la instanță, pentru încuviințare și pronunțarea unei hotărâri ( fără a avea loc o judecată propriu-zisă) , unde veți achita doar 20 de lei.
cei de la primarie au spus ca domnul are deschidere doar 9 m si ca nu are acte pe numele sau la casa si terenul respectiv insa domnul sustine ca are acte prin tribunal insa nu doreste sa le arate.
Mutare gard
marianacorina
vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum ... (vezi toată discuția)