avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa vecinului construita pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa vecinului construita pe terenul meu

recent am cumparat un teren extravilan, ( intabulat).
Cand am chemat topometristul sa il masoare am aflat ca unul dintre vecini s-a bagat cu gardul si casa pe terenul meu. (pe latura din fata a terenului a intrat cu aproximativ 40 de centimetri iar pe cea din spate cu un metru) .Casa este construita imediat langa gard si imi ocupa si cu casa o parte din curte.

Zona fiind in extravilan primaria da autorizatii de constructie doar pentru adaposturi agricole cu suprafata mai mica de 40 m², insa majoritatea persoanelor care au ridicat constructii in zona (inclusiv vecinul) au construit fara nici-un fel de proiect/ autorizatie.

Care sunt variantele de a rezolva situatia pe cale amiabila?
in asa fel incat sa fiu sigura ca a) terenul meu va avea suprafata pe care am platit-o (poate imi cedeaza vecinul o parte din terenul lui ca sa compenseze suprafata pe care o ocupa cu casa)
b)situatia sa fie foarte clara din punct de vedere legal. Daca vreau ca pe viitor sa vand terenul sa nu existe complicatii de genul " terenul are 600 m² dar pe o parte s-a bagat vecinul cu casa si mi-a cedat echivalentul terenului in alta parte" (asta a indeparta potentialii cumparatori sau ar folosi-o ca pretext sa imi ofere un pret mai mic).

in cazul in care vecinul nu vrea sa ne intelegem amiabil, ce pot face si cum procedez ca sa fiu in conformitate cu legea?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
mi19765, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:39, 11 Septembrie 2018
Situația juridică este complexă fiind imperios necesară studierea actelor pt o opinie juridică pertinentă.
Pipăind fondul, apreciez că printre soluții s-ar înscriere o înțelegere amiabilă, respectiv o acțiune în accesiune imobiliară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de constructie dintre case si gradini mitachealina mitachealina Vecinul si-a construit casa la o distanta de jumate de metru de casa noastra. Gardu gradinii de vede cu ochiul liber ca este montat pe terenul nostru. As putea ... (vezi toată discuția)
Sfat necesar TonniY TonniY Doresc un sfat de la dumneavoastra: socrii mei au casa si pamantul de langa casa de peste 40 de ani, dar nu au acte pe acestea. Acum ar dori sa construiasca un ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu privire la limitele terenului irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune cum trebuie procedat in situatia de mai jos: - niste cunostinte au o casa de vacanta la munte. Autorizatia de constructie a ... (vezi toată discuția)