avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Limita de constructie dintre case si gradini
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Limita de constructie dintre case si gradini

Vecinul si-a construit casa la o distanta de jumate de metru de casa noastra. Gardu gradinii de vede cu ochiul liber ca este montat pe terenul nostru. As putea sa cer o expertiza la primarie sau la vreo institutie care se ocupa cu masurarea terenului? Daca aceast document dovedeste ca vecinul a construit gardul pe terenul nostru, ce litigii as avea cu vecinul daca as dori sa schimb gardul vechi de 100 de ani si sa il montam pe limita corecta intre gradini? Aces lucru ar insemna poate pierderea unei mici parti a gradinii dansului.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 07:58, 23 Decembrie 2019
Angajati un topograf/cadastrist sa va masoare proprietatea si sa compare suprafata rezultata din masuratori cu cea din acte.
Daca constatati ca aveti o suprafata mai mica va puteti adresa instantei, daca amiabil nu va intelegeti, printr-o actiune de granituire.
Discutati cu un avocat inainte de a merge in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren cos2tel cos2tel Detin un teren de 600 mp , Dupa ce am construit casa am vrut sa fac cadastrul cu imobilul pe el , dar am constatat cand au venit sa-mi faca masuratorile ca ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren cocoon cocoon Pentru construirea unui gard am chemat primaria sa masoare terenul meu si al vecinului cu care ma invecinez. Doar ca el a contestat aceste masuratori. Am ... (vezi toată discuția)