avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere teren

Detin un teren de 600 mp , Dupa ce am construit casa am vrut sa fac cadastrul cu imobilul pe el , dar am constatat cand au venit sa-mi faca masuratorile ca sunt deplasat intr-o parte circa medie 1,2 m pe lateral ,. Terenul meu este imprejmuit de mine cu gard de lemn (uluci) in jurul meu sunt parcele care nu au construit nici un imobil pe ele , in afar de una care are un gard de lemn neterminat in partea in care ar trebuii sa ma deplasez acel metru . gardul comun cu el este al meu construit de mine . Mentionez ca toata zona este asa iar cei care au inceput sa construiasca s-au deplasat deja pe suprafata corecta . Ce implicatii am eu daca ma voi deplasa acel metru si ma voi pune pe suprafata corecta . Trebui sa-i cer acordul sa ma mut pe terenul meu ? Terenul vein este gol fara nici un imobil, nici temelie , nimic construit pe el si nici cel vecin cu el .
Cel mai recent răspuns: cos2tel , utilizator 08:35, 17 Decembrie 2014
Ar trebui sa conveniti cu vecinul mutarea gardului, sa îi explicati cum stau lucrurile, iar la stabilirea limitelor de vecinatate sa chemati un expert care sa stabileasca reperele. Problema a aparut pentru ca initial coordonatele au fost stabilite in sistem local, si nu mai corespund cu coordonatele actuale in sistem stereo .
De unde atata siguranta, ca " sunt deplasat intr-o parte" si de ce nu vecinul, sau in cealalta parte?
Este necesar sa se faca masuratorile pentru toti vecinii pentru a se stabili o pozitionare corecta a parcelelor.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
daca s-a constatat in urma unor masuratori ca nu aveti pus bine gardul si ca acesta trebuie repozitionat, solicitati expertului, pentru siguranta, un proces verbal de trasare si un proces verbal de vecinatate care sa fie semnat de vecini.
Multumesc mult pt raspuns . Procesul verbal de trasare ( la cadastristi se numeste asezare ) se poate obtine insa procesul verbal de vecinatate este foarte greu deoarece vecini au impresia ca le iei din teren(si un metru in plus pe teren gratis cui nu i-ar conveni). Oricum o sa fac o asezare a terenului cu cadastristul sa-mi puna tarusii exact pe terenul pe care trebui sa fiu, iar daca nu-i convine sa-si masoare terenul si sa faca ce vrea apoi , nu pot lua din terenul altuia si sa-i apara lui in plus sau de unde a inceput problema cu deplasarea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de vecinate - a venit un nou proprietar care a ... Kovacs J. Istvan Kovacs J. Istvan Proces verbal de vecinate - A venit un nou proprietar care a achizitionat un imobil in imediata vecinatatea noastra cerand cu insistenta sa ii semnam un proces ... (vezi toată discuția)
Diferente mari cadastru - stereo 70 vs coordonate locale teren branesti ilfov. stanescu2 stanescu2 Buna ziua. Am un teren din 2003 cumparat in Branesti Ilfov. La data respectiva terenul avea cadastru in coordonate locale. Tot atunci am primit o autorizatie ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cadastristului pentru intabulare rolex rolex Care sunt actele necesare cadastristului pentru inceperea masuratorii topocadstrale ? (vezi toată discuția)