avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proces verbal de vecinate - A venit un nou proprietar ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proces verbal de vecinate - A venit un nou proprietar care a ...

Proces verbal de vecinate - A venit un nou proprietar care a achizitionat un imobil in imediata vecinatatea noastra cerand cu insistenta sa ii semnam un proces verbal de vecinatate cu planul topografic prezent evidentiat pe documentul respectiv. Problema este ca cunoastem concret situatia(cand am achizitionat imobilul nostru topograful nea avertizat de vecini ca gardul nu este unde ar trebui sa fie) ca limitile de vecinatate nu sunt stabilite corect(proprietarul anterior a ingradit o suprafata mai mare de teren/curte decat are in CF) Daca ii semnam procesul verbal noi devenim buni de trasi la raspundere in cazul unui proces juridic?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:04, 28 Ianuarie 2021
Daca semnati procesul-verbal de vecinatate atunci el se va intabula acolo unde este gardul/sau unde este limita trasa de topograful lor. Deci practic nu o sa puteti zice dupa aceea ca nu va convine unde s-a intabulat vecinul, nu este vorba de tras la raspundere. Pur si simplu va dati acordul cu intabularea vecinului. Iar dupa aceea nu o sa ``aveti dreptul`` la obiectiuni.

In alta idee insa, procesul-verbal de vecinatate nu este necesar daca pe teren exista gard. Nu imi dau seama de ce vi s-a solicitat. Vecinul posibil are suprafata mai mare de teren in teren, decat in acte, si topograful le face acum o marire de suprafata (mareste suprafata lui din acte conform realitatii din teren).

Recomandarea mea este sa luati legatura cu un topograf sa va masoare terenul, sa verifice coordonatele si limitele din procesul-verbal de vecinatate intocmit de topograful vecinilor, iar daca dumneavoastra va iese suprafata din acte pe teren (nu s-a bagat vechiul proprietar), si nu aveti nimic de obiectat sa semnati linistit acest proces-verbal de vecinatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren cos2tel cos2tel Detin un teren de 600 mp , Dupa ce am construit casa am vrut sa fac cadastrul cu imobilul pe el , dar am constatat cand au venit sa-mi faca masuratorile ca ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Intabulare cu suprapunere de suprafata. buna ziua. am cumparat ... elena cailean elena cailean Intabulare cu suprapunere de suprafata. Buna ziua. Am cumparat un teren cu o casuta veche, la tara, intravilan, intre doua gospodarii. terenul cu aceasta ... (vezi toată discuția)