avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare cu suprapunere de suprafata. Buna ziua. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare cu suprapunere de suprafata. Buna ziua. Am cumparat ...

Intabulare cu suprapunere de suprafata. Buna ziua. Am cumparat un teren cu o casuta veche, la tara, intravilan, intre doua gospodarii. terenul cu aceasta casuta era intabulat in 2019. In 2022 am cumparat si facut actele si intabularea. In hotar cu noi, un vecin a construit un hambar, a extins casa, a facut gard chiar pe granita si chiar cu 1 metru inspre noi in unele locuri- asta am aflat apoi de la vecinii din sat, asta a facut in 2020 , dupa ce vechiul proprietar s-a intabulat. Deci la noi in acte apare o suprafata mai mare decat avem in fapt, deoarece am crezut ca casa e facuta chiar pe hotar si nah,,,lasam asa nu avem ce face. Acum a sunat un cetatean de la cadastru, cum ca acei vecini vor sa intabuleze, si apare suprapunere de suprafete- adica el trece peste granitele noastre, si semnam proces verbal de vecinatate cu situatia, sa se poata intabula si vecinul. Ce e de facut in aceasta situatie, eu am cumparat un teren care a fost incalcat de acest vecin intre vechea intabulare din 2019 si cea din 2022 pe care am facut-o eu. Acel vecin a semnat atunci acel proces verbal in care era de acord cu suprafata care urma sa fie intabulata pe vechiul proprietar. Cum sa semnez ceva ce nu e adevarat, cum sa recunosc terenul care apare in actele mele ca apartinand vecinului care vrea sa-si intabuleza casa care mi-a incalcat proprietatea? Multumesc pentru eventualele solutii.
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 14:44, 25 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Evident ca nu semnati.
In mod normal, ar trebui sa elibereze suprafata de teren ocupata abuziv sau daca are constructie si nu o poate/nu vrea sa o demoleze, ar trebui sa va despăgubeasca proportional cu terenul ce va intra in patrimoniul lui.
Va multumesc frumos! Nu o sa semnam .O zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos! Nu o sa semnam .O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)