Intabulare cu suprapunere de suprafata. Buna ziua. Am cumparat un teren cu o casuta veche, la tara, intravilan, intre doua gospodarii. terenul cu aceasta casuta era intabulat in 2019. In 2022 am cumparat si facut actele si intabularea. In hotar cu noi, un vecin a construit un hambar, a extins casa, a facut gard chiar pe granita si chiar cu 1 metru inspre noi in unele locuri- asta am aflat apoi de la vecinii din sat, asta a facut in 2020 , dupa ce vechiul proprietar s-a intabulat. Deci la noi in acte apare o suprafata mai mare decat avem in fapt, deoarece am crezut ca casa e facuta chiar pe hotar si nah,,,lasam asa nu avem ce face. Acum a sunat un cetatean de la cadastru, cum ca acei vecini vor sa intabuleze, si apare suprapunere de suprafete- adica el trece peste granitele noastre, si semnam proces verbal de vecinatate cu situatia, sa se poata intabula si vecinul. Ce e de facut in aceasta situatie, eu am cumparat un teren care a fost incalcat de acest vecin intre vechea intabulare din 2019 si cea din 2022 pe care am facut-o eu. Acel vecin a semnat atunci acel proces verbal in care era de acord cu suprafata care urma sa fie intabulata pe vechiul proprietar. Cum sa semnez ceva ce nu e adevarat, cum sa recunosc terenul care apare in actele mele ca apartinand vecinului care vrea sa-si intabuleza casa care mi-a incalcat proprietatea? Multumesc pentru eventualele solutii.
Buna ziua,
Evident ca nu semnati.
In mod normal, ar trebui sa elibereze suprafata de teren ocupata abuziv sau daca are constructie si nu o poate/nu vrea sa o demoleze, ar trebui sa va despăgubeasca proportional cu terenul ce va intra in patrimoniul lui.