avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neplatit

Angajatorul ne ameninta de ceva timp cu neplata concediului de odihna. Mentionez ca suntem angajati cu carte de munca dar si ca firma este in insolventa la acest moment. Este posibil/ legal acest lucru?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
georgiana_matei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 22 Iulie 2014
Daca societatea este in insolventa , atunci exista posibilitatea sa se intarzie cu plata salariilor.
Societatea fiind in insolventa, este posibil doar sa intarzie cu plata salariilor, avand in vedere problemele financiare, dar angajatorul nu va poate refuza plata salariului ce include si concediul de odihna, spre exemplu, ca pe o amenintare ca va luati concediu de odihna. Pentru ca un concediu sa nu fie platit, trebuie sa fie efectiv un concediu fara plata, obtinut la cererea dvs., ce nu poate depasi 30 zile.
Andreea_Cioloboc a scris:

.... Pentru ca un concediu sa nu fie platit, trebuie sa fie efectiv un concediu fara plata, obtinut la cererea dvs., ce nu poate depasi 30 zile.

De unde ati dedus acest termen dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta si pe mine? adrian_huned adrian_huned Am lucrat la o firma aflata actualmente in insolventa, am primit astazi decizia de preaviz din 03.08.2009 prin care sunt anuntat ca incepand de ieri 03.08.2009 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 revin cu detalii ca sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi; lucrez la o firma din data de 1 august 2006,cu contract de munca cu salariul de 5 mil brut incadrata ... (vezi toată discuția)
Demisie Daliborka Daliborka Buna seara, in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)