avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Listele de plata a cheltuielilor la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Listele de plata a cheltuielilor la asociatie

Buna ziua,

1. As vrea sa stiu daca am dreptul de a cere Asociatiei de proprietari listele de plata a cheltuielilor (sau copii ale acestora , sau o situatie a acestor orice) pe ultimii 2 ani.
Eu m-am mutat din apartament , acesta fiind nelocuibil in toata aceasta perioada. Desi locuinta este debransata de la apa calda si caldura , am sesizat diverse costuri privind consumul de apa calda , coeficienti de corectie a apei calde , consum de gaz.

2. Daca pot dovedi ca eu am fost inscrisa in cartea de imobil la noua locatie (in alt oras) si cu toate acestea seful de scara a trecut abuziv in repetate randuri persoane la intretinere (veneam stateam o zi el ma trecea o luna la plata) pot face ceva?

Mentionez urmatoarele:
- la momentul in care am sesizat ca imi sunt aplicate anumite costuri am sesizat asociatia de locatari , urmand a se recalcula insa atunci cand am revenit au zis ca ei nu isi aduc aminte de nimic.
- desi am facut cerere scrisa ca in acest apartament nu va locui nimeni pentru o perioada de timp si ca atunci cand voi reveni voi anunta personal seful de scara si scris catre asociatie, cei de acolo nu au facut cercetari sau ceva sa vada daca intradevar este cum sustine seful de scara si ca aici a locuit cineva.
Am incercat pe cale amiabila insa nimeni nu vrea sa imi arate nici un tabel ce contine cheltuielile pe lunile anterioare.Am facut cerere scrisa cu numar de inregistrare insa raspunsul a fost ca in toata perioada nu au fost trecut nici o persoana si nici un consum de apa calda , cu toate ca am martori si vecinii ca au existat cazuri numeroase.
Asadar , vin la dumneavoastra cu o rugaminte , si anume daca imi puteti spune : Eu pot obtine in baza unei legi documentatia din urma? Ce cheltuieli am avut? Cata apa rece , cata apa calda , cat gaz etc? Acest lucru a inceput in luna octombrie a anului 2012 odata cu debransare imobilului de la apa calda si caldura. La momentul in care am sesizat neregulile , cea de la asociatie a spus ca lor nu le-a ajuns nici un proces de debransare de la CET , a sunat acolo si a doua zi a fost livrat un alt proces verbal care atesta faptul ca din octombrie 2012 locuinta a fost debransata. In acest caz, am solicitat o recalculare. Mi s-a spus sa revin in cateva luni. Cand am revenit dansa a spus ca nu isi aduce aminte sa fi vorbit asa ceva cu mine si ca eu mint. Nu stiu cum sa mai procedez. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaelabr , utilizator 11:20, 25 Iulie 2014
Ati facut cam tot ce trebuia sa faceti pentru o persoana care locuieste in alta localitate.
Cred ca ar fi nimerit sa sariti peste actiuni intermediare si care v-ar face sa pierdeti timpul si sa dati asociatia in judecata pentru incalcarea art.10 din Legea 230/2007, pentru obligatia de a face.
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
multumesc. ma gandeam de mult sa actionez in instanta dar am zis poate se rezolva cu vorba buna. dar se pare ca m-am inselat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda sau nu? mihaelabr mihaelabr Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca desi am facut cerere prin care am declarat ca in imobilul in care am domiciliul nu va mai locui nimeni pe o ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)