avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua. As dori sa stiu ce perioade se iau in considerare pt stabilirea vechimii in munca, pentru acordarea venitului de completare conform OUG.36/2013? (armata, concediu crestere si ingrijire copil, somaj tehnic, concedii medicale)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 22 Iulie 2014
Art.16 alin.4 C.mun. - Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

art.18 alin.7 din OUG 148/2005 - perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce
se acordă în raport cu acestea.

art.22 alin. (2) din OUG 111/2010 - Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Prin urmare, se iau in considerare perioadele in care ati prestat activitate in baza unui c.i.m. sau v-ati aflat in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vechime in munca? retromusculo retromusculo Este considerata vechime in munca perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Cic-vechime in munca si specialitate mira09 mira09 Concediul pentru crestere copil acordat in perioada 2009-2011 nu este considerat vechime in specialitate ci doar in munca? (vezi toată discuția)