avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa stabileasca 24% pt doi copii.Daca venitul fostului a crescut ,la mine au aparut cheltuieli noi,copiii au crescut,am sanse sa obtin mai mult?
Cel mai recent răspuns: TOS55555 , utilizator 19:41, 25 Iulie 2014


Art. 531 din Noul Cod Civil prevede:

Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei


Puteti solicita marirea pensiei de intretinere pentru cei doi minori, bazata pe majorarea veniturilor tatalui.
trebuie sa formulati o actiune in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere a minorilor.
Daca veniturile au crescut si pensia dvs este stabilita in procent din venit, atunci a crescut si pensia copiilor .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
mirebire, utilizator
pt 2 copii poate sa fie (am vazut multe cazuri )33% din venit.iar pt un copil 25%.La 2 copii e stabilit,adcica la a mei 24%
Dvs doriti marirea procentului , iar asta ar insemna pt a castiga ca tatalui sa i se fi schimbat ceva in situatia materiala, sa fi terminate ratele alea de platit de ex.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt 2 copii RoxanaT8 RoxanaT8 Buna ziua, Am divortat in urma cu 3 ani la Notariat de comun acord, si la momentul respectiv am reusit sa obtin de la fostul sot 500 lei, pt cresterea celor ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara cristinacrs cristinacrs Buna ziua, I am deschis proces fostului sot pt majorarea pensiei alimentare la 4 ani de la stabilirea divortului si a pensiei alimentare la momentul ... (vezi toată discuția)