avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... costuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

costuri

Ce costuri presupune un proces pentru abandon familial?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:52, 14 Mai 2009
Pentru inceput trebuie sa faceti plangere prealabila la organul de cercetare penala (politie sau parchet). Acest lucru nu va costa nimic.
Apoi, depinde de dumneavoastra daca doriti sa va angajati un avocat. Trebuie sa platiti onorariul avocatului.
Va multumesc,insa nu ma refeream la onorariul avocatului ci la taxe,timbre judiciare,etc Daca ma puteti ajuta in acest sens...
Pentru ca oricum va refuza plata pensiei de intretinere,cum se ajunge la o poprire pe salariu,pe cale penala sau civila?
taxa de timbru este de 6 lei si timbru de 0.15 lei...
Subiect :RE; costuri

poprirea pe salariu este o actiune civila .
dvs il puteti actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei de intretinere ori pt abandon familial cf art 305 Cp alin. 1lit c ori puteti cere poprirea pe salariu cf c.civil .

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru pensie de intretinere virginia77 virginia77 buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti cat ma costa onorariul unui executor pentru abandon familial. persoana care trebuie executata silit lucreaza ca si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Hector Hector Buna. Am pornit de curand un proces impotriva tatalui meu pentru pensia alimentara , anume marirea acesteia intrucat in ultimul timp au crescut nevoile ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters293386 ContSters293386 In luna august 2013 am divortat la notar. Copilul minor este la mine. Tatal imi spune ca in luna septembrie copilul nu primeste pensia alimentara pentru ca el ... (vezi toată discuția)