avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire credit banca

am si eu vro sansa sa nu platesc creditul contractat de mama si tata acum 7 ani mama si tata au decedat tata acum5 ani mama acum2 luni nu are nimic pe numele lor casa in care a locuit este a lui bunicu cu pamant cu tot mentionez ca bunicul este mort din 1994 va rog sa ma ajutati cu un sfat ca nu am posibilitatea sal platesc BANCA SPUNE CA NU ARE ASIGURAE LA CREDIT A AVUT NUMAI IN CAZ DE ACCIDENT NU INTELEG DE CE TREBUIE SA PLATESC EU NU AM SEMNAT NIMIC EU CU BANCA NU SA GAJAT NIMIC IAR ACUMA STAU CU FRICA CA BANCA POTE SA-MI IA CASA LA CARE EU AM MUNCIT CACI AVEM ACELAS DOMICILIU ...MULTUMESC ASTEPT UN SFAT
Mostenitorii legali preiau activele, dar si pasivele( datoriile) persoanei decedate in baza legii, mostenitorii fiind obligati la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii, fiecare proportional cu cota dobandita din mostenire, asa cum prevede Codul Civil ( a se vedea art. 774 si urm.) si nu in baza unei prevederi din contractul de credit.

In acest fel, situatia mostenirii legale este deja reglementata in Codul Civil, legiuitorul stabilind o regula de drept de la care nu se poate deroga.

Mai mult, potrivit Codului de procedura civila, in cazul in care persoana creditata a decedat, institutia de credit este obligata sa transmita, inainte de a incepe executarea silita contra mostenitorilor majori o notificare ( art. 397, 398 Cod procedura civila) care prevede ca mostenitorii Imprumutatului sunt cei care au obligatia de plata, fiind necesar a fi adusa la cunostinta acestora obligatia deja nascuta in patrimoniul lor, in temeiul legii, ca urmare a decesului Imprumutatului.

Nu se au in vedere situatiile in care Imprumutatul decedat a avut o polita de asigurare de viata prin care banca a fost desemnata ca beneficiar, caz in care sumele datorate sunt recuperate din indemnizatia de asigurare, stingandu-se astfel orice obligatie de plata a mostenitorilor.
dar cazul meu are polita numai in caz de accident
Ce legatura are creditul parintilor cu proprietatea bunicului?Au garantat cu imobilul mostenire de la bunic?Exista certificat de mostenitor?
nu exista certificat de mostenitor...mostenire e pe numele bunicului care este decedat din 1994 ma gindeam sa nu ma oblige banca printr-un proces in justitie sa fac mostenirea si sa ma puna sa platesc dupa aia binenteles cu penalitati mai mari ca creditul ca bancile asa fac MULTUMESC MULT NU A GARANTAT CU NIMIC TOTUL SE REZUMA CA POTRIVIT CODULUI CIVIL CEL CARE PREIA MOSTENIRE IA SI DATORILE DECI EU CA SA PREIAU AVEREA DE LA BUNICUL PREIAU PRIN NOTAR INTII SE FACE DE LA BUNICUL LA MAMA APOI DE LA MAMA LA MINE SI CIND EU PREIAU EI MA DAU IN JUDECATA CA TREBUIE SA PLATESC CREDITUL PE CARE MAMA SI TATA LAU FACUT DE ASTA I--MI ESTE FRICA
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Florin Negrea, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Subiect: credit banca Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit banca Florin Negrea Florin Negrea Daca am mostenit un credit inpropiu spus. Eu am stat in casa cu parinti mei ei au avut un credit la pireus au platit 7 ani. Dupa 7 ani au decedat amindoi casa ... (vezi toată discuția)