Buna ziua, daca eu in varsta de 18 ani , vreau sa ma casatoresc cu prietena mea in varsta de 16 ani cu acte , cand isi schimba buletinul pe numele meu mai trebuie sa vina si tatal ei ca sa poata sa faca buletinul? Multumesc.
16 ani este varsta minima de la care un minor poate cere sa se casatoreasca, cu acordul parintilor,dar dupa ce s-a oficiat casatoria la ofiterul de stare civila ,la schimbarea buletinului nu mai este obligatorie prezenta parintelui deoare ce se va prezenta cu certificatul de casatorie la politie.
Vi s-a spus deja: nu.
Doar daca domiciliul fetei ar ramane la imobilul parintilor trebuie sa fie si tatal prezent (vad ca mama nu va ingrijoreaza :) ) insa nu in calitate de parinte ci in calitate de proprietar.
Daca se muta cu dvs. in alta locuinta nu e nevoie sa vina si el.
:offtopic:
Sunteti prea tineri pentru un asemenea pas, nu va mai ganditi cativa ani? Aveti o gramada de timp inainte, nu sariti in probleme de la varsta asta...
mama nu ma ingrijoreaza pentru ca nu mai are mama , si am hotarat sa facem acest pas pentru ca tatal nu este deacord cu relatia , si daca de muta la mine si dupa 16 ani din cate stiu cred ca poate sa o ia inapoi , si prin casatorie nu ar mai putea.