avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora insarcinata

Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta de 16 ani sunt decisi sa se casatoreasca. Doar ca tatal copilului este major! parinti fetei sunt deacord cu el si cu sarcina . Ce se poate intampla? tiind cont ca ca toata lumea este deacord si el isi doreste sa fie tata alaturi de acea fata1
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 09:38, 2 Iulie 2015

Este necesara sesizarea instantei de tutela.



SECŢIUNEA 1
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
Art. 272
Vârsta matrimonială
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.


(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.


(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.


(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.
(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.




Succes.


Deocamdată are 14 și nu 16
Art. 220

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

În opinia mea și părinții ar trebui sa răspundă penal pt neglijenta grava
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
gi-jane2, moderator
Sunt total de acord cu gi-jane2. Din pacate acest fenomen a luat amploare. Tot mai multe minore raman insarcinate, probabil din nestiinta, si culmea nimeni nu se face vinovat pentru aceasta. Parintii, autoritatea tutelara, asistenta sociala, scola nu isi fac simtita prezenta in viata tinerelor care se lasa pacalite si ademenite de tineri care tocmai pe asta se bazeaza, pe lipsa autoritatilor de a se implica si de a isi face simtita prezenta. Daca ar fi cativa dintre ,,Adonisi,, arestati si cativa dintre parinti trasi la raspundere poate ca s-ar mai potoli putin fenomenul dar in momentul de fata lucrurile au cam scapat de sub control. Un lucru e cert in acest caz, pana la 16 ani fata nu se poate adresa instantei de tutela pentru obtinerea aprobarii de casatorie. Politia va face o ancheta, minora va declara ca de buna voie si nesilita de nimeni a intretinut relatii cu majorul, acesta din urma fericit si zambitor ca a scapat, va sta o perioada cu fata ca na doar nu o sa se duca la parnaie si povestea continua. Si cum pana la implinirea varstei de maritis a fetei mai sunt inca 2 ani, intre timp probabil mai face un copil, ca doar nu o sa stea degeaba locuind impreuna cu concubinul si uite cum copii sunt obligati de mici sa creasca alti copiii. Pai nu e pacat ca isi pierd fetele astea copilaria si nu raspunde nimeni pentru aceasta? Asta se cheama degradare umana si nepasare fata de aproapele tau.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Draga Alexandra, imi permit sa-ti spun pe nume deoarece presupun ca esti de aceeasi varsta sau pe aproape cu "viitoarea mamica"....O mamica care nu a depasit varsta copilariei..Trec peste prevederile art.220 , incalcarea legii este atat de flagranta incat....Te-ai gandit vreodata, evident ca viitoarea mamica nu a facut-o asupra implicatiilor fizice, mentale si materiale cu privire la o sarcina la 14 ani...varsta la care o fata ar trebui sa fie preocupata de alegerea unei profesii, de alegerea unui liceu, de visuri, de sperante.. dar cand a inceput aceasta fetita, copila relatiile sexuale, la 12, 13 ani?.. evident ca da...Parintii ei merita sa sufere rigorile legii pentru ca au permis sa se intample si mai mult.."sunt de acord"...Cu ce anume sunt de acord, cu un copil a carui viata se sfarseste la 14 ani ...Ce fel de mama va fi...Scoala nu, o meserie, nu, un "sot" de 18 ani care la 20 va cauta urmatoarea victima de 14 ani...Asistenta sociala si politia ar trebui sa se sezizeze si sa ia masuri drastice impotriva "taticului" si a parintilor in egala masura. E trist, extrem de trist ca nimeni nu a vazut sau luat masuri....
Sunt total de acord cu ce spun gi-jane2, justitiarul 7 si éclair, ar trebui luate masuri atat cu viitorul "tatic" (care, cu siguranta peste cativa ani sau chiar mai devreme se "plictiseste" de ei, ii paraseste si cauata alta victima), cat si cu parintii minorei care nu se stie ce relatie au cu viitorul "tatic". Cum este posibil ca un parinte sa incurajeze asemenea fapte. S-ar putea ca parintii sa fi stiut ce face minora daca accepta ca cei doi sa continue asa zisa " distractie". Daca nu se vor lua masuri o sa fim martorii altor cazuri de genul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani bossssssss bossssssss am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face ... (vezi toată discuția)
Relație cu minora Vio483 Vio483 Salut , am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie , eu am 20 de ani. Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minoră în prezent însărcinată. ce prevede legea în acest caz? liviu879 liviu879 as dori daca se poate sa ma ajute cineva ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o fata care are 15 ani iar in urma actului sexual a ... (vezi toată discuția)