avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare zile libere casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare zile libere casatorie

Buna ziua,
pentru cununia civila stiu (din auzite) ca salariatul are dreptul la 5 libere platite.
Va rog frumos sa ma ajutati cu art. din legea respectiva unde se specifica lucrul acesta. In codul muncii art. 152 specifica faptul ca in cazul unor evenimente familiale deobebite, salariatii au dreptul la zile libere.....dar nu spune cate :(
Am cununia si nunta luna viitoare si vreau sa pregatesc cererea de concediu.
Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: moni89 , utilizator 11:51, 23 Iulie 2014
ok, multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Imi puteti spune daca pentru casatorie sa mai dau zile libere,daca da se poate si art. de lege.Ma intereseaza sa stiu de cate zile libere ... (vezi toată discuția)
Regulament intern - modificare oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre doreste o actualizare a Regulamentului intern, Cu aceasta ocazie, salariatii doresc ca: - in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez in comerț nu am dreptul la cele 5 zile libere după ... Deeadragos31 Deeadragos31 Daca lucrez in comerț nu am dreptul la cele 5 zile libere după nunta?nunta a fost in 23 Iulie 2022 (vezi toată discuția)