avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de concesionare

Am fost data in judecata de catre primarie pe motiv ca am obligatia de a incheia un contract de concesionare a pamantului de sub bloc.
Mentionez ca am un apartament intr-un bloc tip ANL construit prin credit ipotecar.
iN CONTRACTUL DE CONSTRUIRE NU ESTE PRECIZATA VALOAREA REDEVENTEI REPREZENTAND CONCESIUNEA SI BINEINTELES NICI DATA DE LA CARE SE PERCEPE.
Conform unui articol din contract: "la finalizarea lucrarilor de construire si predare a locuintei terenul aferent locuintei va fi concesionat direct in cota indiviza de teren aferent ap in suprafata de x.. m2 pe toata durata existentei constructiei".

Exista vreo lege/cod civil care precizeaza faptul ca nu te poate obliga nimeni sa semnezi un contract, indiferent de natura lui?
Exista vreo lege/cod civil care precizeaza faptul ca ai posibilitatea sa nu achiti sume retroactive care nu erau precizate in contractul de construire?
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 16:35, 23 Iulie 2014
.Obligaţia de a face, îndatorirea debitorului unui raport juridic da a săvârşi anumite fapte, acţiuni, lucrări sau servicii. Obligaţia de a face poate fi instantanee, când se execută dintr-o dată, printr-un singur fapt, act, etc. sau poate fi succesivă, când se execută în timp, printr-o acţiune continuă sau prin mai multe acţiuni repetate.Raspunsul il aveti chiar in cuprinsul contractului dvs."la finalizarea lucrarilor de construire si predare a locuintei, terenul aferent locuintei va fi concesionat direct in cota indiviza de teren aferent ap in suprafata de x.. m2 pe toata durata existentei constructiei".Deci aveti data cand trebuia sa incheiati un contract de concesiune,din pacate problema este pretul,impunerea retroactiva este posibila numai de la data predarii in folosinta de catre ANL.Si.....DA in momentul cand ati semnat contractul ar fi trebuit sa stabiliti valoarea redeventei ca sa decideti in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de concesiune bogdan77m bogdan77m In 1992 Consliliul local a incheiat un contract de concesiune cu o societate. Contractul avea ca obiect concesionarea unui teren in vederea construirii unui ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)