avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura Act Aditional la Contractele de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura Act Aditional la Contractele de Munca

Buna ziua,

Am o rugaminte - daca se poate. .

Care este procedura legala pentru semnarea unui act aditional la Contractul de Munca al unui angajat, in sensul modificarii functiei si a salarizarii ?

Exista cadru legal care stipuleaza pasii de urmat, ca si obligatii de tipul ca ambele parti sa fie de buna credinta, samd, precum si cazurile cand actul aditional poate fi lovit de nulitate ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 2 Octombrie 2009
actul aditional la CIM e bine sa fie incheiat cu angajatul dupa emiterea unei decizii interne de micsorare a salariilor, sau marire a lor, sau modificarile pe care le doriti.Trebuie sa fie inregistrate in registrul de corespondenta a firmei si apoi acelas lucru cu actele aditionale.Ele trebuie sa fie semnate de ambele parti si apoi si la ITM.In rest, succes.
Buna ziua,
In primul rand trebuie instiintat angajatul cu 15 zile inainte de negociere si semnare.
Actul aditional reprezinta vointa comuna a partilor contractante, deci angajatul si angajatorul trebuie sa fie de acord asupra modificarilor inscrise in actul aditional.
Daca angajtul nu este de acord, atunci nu va semna actul, iar angajatorul nu il poate obliga sa accepte.
Prevederile actului aditional nu pot fi sub limitele impuse de legislatia in vigoare.
In termen de 5 zile de la data intocmirii, actul aditional trebuie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca si apoi trebuiesc facute inscrisurile corespunzatoare in carnetul de munca.
~ Conținut șters la cerere ~
1. Cititi art.41-48 din Codul muncii.
2. Actul aditional la CIM are aceeasi putere juridica cu CIM, deci trebuie sa fie semnat de ambele parti.
3. Colegii mei v-au spus, mai sus, cum se pocedeaza.
Buna ziua,

Am si eu o problema similara cu cea a lui Noiklosa.
In CIM-ul meu este inscrisa gresit functia de "consilier' in loc de "consilier juridic', desi se prevede la clauza respectiva din CIM ca trebuia inscrisa denumirea functiei conform COR, ori in cor nu exista "consilier" simplu, fiind nevoie de inchierea unui act aditional de rectificare la CIM.

Avand in vedere ca am fost incadrat prin concurs pe un un post de gradul I fara sa am deloc vechime, opereaza in acest caz art. 57 alin. (3) din codul muncii cu acoperirea nulitatii pentru lipsa vechimii, dat fiind faptul ca in momentul de fata am dobandit deja 2 ani si 4 luni de vechime?

Si daca da, cata vechime mi-ar trebui ca sa acopar aceasta nulitate pentru gradul I?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Autoritate/putere de lucru judecat actiune in constatare/realizare, da au ba? serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o intrebare legat de actiunea in constatare intr-o problema de dreptul muncii. Daca introduc o actiune in realizare si daca ar fi sa pierd, pot sa ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea de munca lin-len lin-len Am lucrat in cadrul unei autoritati publice locale, timp de 3 ani, timp in care am dobandit mai multe functii, inscrise sau nu in cartea de munca. De ... (vezi toată discuția)