avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere unilaterala contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere unilaterala contract de comodat

Buna ziua,poate ma ajuta cineva de specialitate, cum sa rezolv problema pe care o am. Multumesc anticipat!
In 2005 am divortat de sotul meu printrun proces de divort cu acordul partilor si partaj inclus in urma caruia am devenit unic proprietar al celor 2 apartamente pe care le detineam, fostul sot stabilindu-se inca inainte de divort in apt. de 2 camere, fara sa existe vreo intelegere scrisa sau verbala in acest sens ( parasire de domiciliu)
In 2007 imi solicita acordul pt.stabilirea sediului social al firmei pe care o infiinteaza,pe adresa apartamentului in care locuieste, acord pe care il dau prin semnarea unui contract de comodat pe 10 ani.
Recent constat ca la aparamentul in care locuieste, exisata o datorie cumulata (intretinere, utilitati,impozite) de aprox. 90 milioane, ceea ce imi pune in pericol iminent aparamentul, putand fi scos la vanzare ptr. recuperarea datoriei, iar firma infiintata de el pe adresa apartamentului,este declarata din 2013, inactiva. Ii solicit plata datoriilor sau eliberarea apartamentului, ambele soldate cu refuz.
Pentru al determina sa elibereze apartamentul solicit debransarea de la energia electrica, a apartamentului.
Aici ma aflu in stadiul actual si nu stiu cum trebuie sa procedez mai departe ptr.evacuarea lui si a firmei lui.
Daca ma puteti ajuta va raman indatorata. MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 14:07, 24 Iulie 2014
mai departe trebuie sa il notificati ptr rezilierea contractului de comodat precum si ptr evacuare... ii acordati un termen de 30 zile si daca nu se conformeaza il actionati in judecata
In contractul de comodat aveti clauza care sa transfere obligatia de a plati intretinerea si cheltuielile curente in sarcina sotului dvs. ?
Acest gen de contract este perfect valabil incheiat intre parti, sub semnatura privata si nu trebuie neaparat inregistrat la notar sau la avocat.
Prin contractul de comodat nu se transmite proprietatea, ci doar folosinţa acestuia.
Contractul de comodat este definit de art. 2146 al noului cod civil.
In concluzie trebuie citit la clauze de reziliere in contract (de obicei scrie ca daca comodantul nu mai doreste instiinteaza comodatarul in scris ca doreste sa rezilieze contractul) sau daca nu actionati-l in instanta
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
ukzspan, utilizator
Nu gasesc copia contractului de comodat.E posibil sa nu mi-o fi dat
O copie a contractului de comodat o gasiti la Registrul Comertului

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat Vali26 Vali26 Soti am dat in comodat/spre folosinta, catre o firma pentru sediul social, o camera din casa noastra. Intre timp am divortat si vrem sa vindem casa. Contractul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)