avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea judecatii-mediere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea judecatii-mediere

pot sa obtin suspendarea judecatii in APEL daca depun la instanta un acord de mediere?
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 15:41, 24 Iulie 2014
Pai daca depuneti acordul, de ce sa se mai suspende judecata? banuiesc ca va referiti la contractul de mediere, in acest caz, instanta poate suspenda judecata.
ART. 70 Legea 192/2006
(1) În cazul în care medierea cu privire la latura penală a cauzei se desfăşoară după începerea procesului penal, urmărirea penală sau, după caz, judecata se poate suspenda, în temeiul prezentării de către părţi a contractului de mediere.
(2) Suspendarea durează până când procedura medierii se închide prin oricare dintre modurile prevăzute de prezenta lege, dar nu mai mult de 3 luni de la data la care a fost dispusă.
#M5
(3) *** Abrogat
#M10
(4) Procesul penal se reia din oficiu, imediat după primirea procesului-verbal prin care se constată că nu s-a încheiat înţelegerea potrivit art. 56 alin. (1) lit. a) sau, dacă acesta nu se comunică, la expirarea termenului prevăzut la alin. (2).
(5) Pentru soluţionarea acţiunii penale ori a acţiunii civile în baza acordului încheiat ca rezultat al medierii, mediatorul este obligat să transmită organului judiciar acordul de mediere şi procesul-verbal de încheiere a medierii în original şi în format electronic dacă părţile au ajuns la o înţelegere sau doar procesul-verbal de încheiere a medierii în situaţiile prevăzute la art. 56 alin. (1) lit. b) şi c).
#M1
(6) Dispoziţiile art. 61 alin. (2) se aplică în mod corespunzător în cazul în care medierea este recomandată de către organele judiciare.

Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Acordul de mediere reprezinta o solutie, o rezolvare a situatiei litigioase daca nu totala macar partiala. Ori, daca ati rezolvat probelema litigioasa, care ar fi itneresul sa suspendati judecarea apelului ?
Intrebarea poate avea sens in contextul in care invitati partile sa participe la o sedinta de mediere iar nu cand ati realizat deka medierea si ati incheiat si acordul de mediere.
~ Conținut șters la cerere ~
mai larg...am gresit,am vrut sa zic CONTRACT DE MEDIERE si ma intereseaza faptul ca pot sa obtin suspendarea procesului in APEL (pe fond am fost condamnat)..deci suspendarea procesului in apel in caz de inselaciune (daca se suspenda procesul avand in vedere faptul ca impacarea are efecte daca intervine pana la citirea actului de sesizare
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in penal puncuskaa puncuskaa ca sa obtin suspendarea judecatii pe baza unui contract de mediere e de ajuns daca merg la un mediator si fac cu el un contract sau trebuie sa semneze si ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de impacare - partile in strainatate puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune nu am reusit sa impac cu partile vatamate deoarece ei sunt plecati din tara (suntem impacati dar nu am acte despre ... (vezi toată discuția)
Medierea in domeniul dreptului penal Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform legii, medierea se poate aplica şi în cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a ... (vezi toată discuția)