avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort, minori si familie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort, minori si familie

Buna ziua.as dori sa pun si eu o intrebare. In anul 2007 am divortat in romania eu fiind in strainatate impreuna cu copilul.in 2010 sa terminat procesul la judecatorie stabilind domicilul minorului la mama am mers in tara am facut hotararea definitiva si irevocabila prin neapelare miam schimbat numele buletinul asa cum a cerut instanta.la doua zile el a facut apel precum ca nu a primit comunicarea el schimbandusi domiciliul unde sa trimis comunicarea i sa admis apelul.eu afland abia dupa un an de zile ca procesul continua eu avand acelasi avocat care lam avut la judecatorie prin care trimitea intampinari si scutiri ca nu se poate prezenta ea nefiind niciodata prezenta la tribunal si fara sa ma anunte ca a depus intampinari ca sa continue procesul.eu neavand legatura cu dansa de un an de zile. Am imputernicit un avocat sa mearga sa se intereseze si mi sa zis ca procesul e pe rol la proba cu martori care a fost facuta.sa amanat timp de doi ano pt.ancheta sociala in strainatate si in final nu au mai asteptat si sa stabilit domicilul la tata in strainatate el fiind in romania si doar din spuse ca este cu copilul .am facut recurs dar mi sa respins ca nefondat din prima sedinta irevocabil copilul stabilit domiciliul la tata din prima sedinta .cand am cerut copii de la dosar sa vad ce sa intamplat am vazut ca eu aveam inca vreo trei avocati care nu ii cunosc si pe care nu iam imputernicit niciodata totzi trimitand imputerniciri prin fax precum au fost facute prin telefon.raportul de anchata nu a ajuns niciodata in dosar acolo fiind tot adevarul.am mers aici la jud.si mi sa spus ca este imposibil sa se piarda ei trimitando recomandata la judecatoria din romania de unde sa cerut.copilul a fost dus in romania de catre tata cu toate ca instanta a specificat in strainatate. Acest dosar de ancheta il detin eu.ce pot face eu am hotarare definitiva si irevocabila el irevocabila avocat nu am avut cu toate ca totzo sunt falsi in dosar copilul dus in romania.ce pot face pt.ca unde am fost si am intrebat totzi miau zis ca e complicat si din oras nu sr baga nimeni
Cel mai recent răspuns: bubuca , utilizator 02:39, 28 Iulie 2014
Cand a facut dansul apel nu ati primit citatie ? Cum ati aflat de proces ?
Ce anume va zic avocatii ca e complicat ?
Nu trebuie sa aveti avocat neaparat din oras.
Ar trebui totusi sa gasiti pe cineva macar sa va explice ce e in dosarul ala si cum a fost posibil sa se intample asta.
sa stabilit domicilul la tata in strainatate el fiind in romania

Pana la urma, copilul unde si cu cine trebuie sa stea ?
Ce varsta are copilul ?
Cand s-a incheiat procesul?
Exista si cai extraordinare de atac.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Tocmai ca eu nu inteleg cum sa putut intampla asta procesul sa incheiat in martie 2013 toate citatile comunicarile au mers la avocata care am avuto la judecatorie care cand am sunato nu mia raspuns si mia zis ca ea nu stie nimic si am intrebato cum nu stie din moment ce la apel a depus intampinari in numele meu fara sa stiu nimic ea nestiind ca eu hotararea am legalizato .copilul fiind in spania i sa stabilit domicilul in spania pt.ca acolo in timpul procesuluo detinea mama lui un magazin .acum a luat copilul si la dus in romania la scoala si lasandul cu sora lui el intorcanduse in spania.de proces am aflat intamplator cand mia zis fosta soacra ca dc nu ma prezint la proces cand trecuse faza cu martorii.el mintind instanta ca a stat cu copilul inspania si ca niciodata nu a plecat de langa el.in dosarul de ancheta scria ca el era plecat de doi ani dar nu a ajuns in dosar si sa incheiat.am mers la mai multi avocati sa intreb cum a fost posibil ca instanta sa treaca cu vederea probe absolur tot eu miam schimbat buletinul din 2010 cand hot.judecatoeiei a ramas definitiva si irevicabila prin neapelare miam refacut familia si pana anul trecut sa aflu ca eu nu am divortat eram casatorita inca.m mers la un avocat iam pus dosarul in fata si mia zis ca niciodata nu voi castiga acel proces acolo in oras pt ca sunt numai smecherii in dosar.probe false avocati care nu iam imputernicit niciodata si care nu sau prezentat decat prin fax care nu exista .in acel dosar nici macar nu sa discutat ca eu am hot.definitiva si irevocabila
acum a luat copilul si la dus in romania

De unde l-a luat, copilul nu era cu dvs in Spania ?
am intrebato cum nu stie din moment ce la apel a depus intampinari in numele meu fara sa stiu nimic

Si ce v-a zis ?
`Ziceti ca ati atacat hotararea si v-a fost respinsa, conteaza si ce ati reclamat la acel recurs.
Puteti deschide alt proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Da copilul era cu mine, dar din moment ce sa terminat procesul la curte si instanta a hotarat stabilirea copilului la tata a venit si la luat din spania.Pe fosta avocata am intrebat-o de ce a depus intampinari in numele meu din moment ce eu aceam hotarare si dc nu m-a anuntat mia raspuns ba ca ma iubit ca familie pt.ca ea daca nu continua cu procesul trebuia sa primesc eu citatiile , dar fiindca toate au mers la adresa ei nu m-anuntat.Stiti ce nu inteleg din moment ce eu am mers la notar si am semnat contractul cu ea numai pt.judecatorie ea cum a putut sa trimita intampinari la tribunal daca nu semnasem un alt contract cu dansa.faptul ca ea nu sa mai prezentat niciodata decat la inceput prin facuri sa facut prezenra ca sa continue procesul si ca instanta sa vada ca eu am avocata...pur si simplu ma mintit.si stitzi ce nu pot sa inteleg avocatii care apar ca eu ias fi imputernicit prin telefon fara sa ii cunosc fara sa le dau onorariu cum au putut sa faca asta.toate imputernicirile arata ca ar avea totzi acelasi numar de contrac.si cand va referiti alt proces sa deschid va referiti la reincredintare minor? Eu as dori sa imi raspundeti cum as putea sa imi iau copilul inapoi?si altceva din moment ce eu miam schimbat numele de pe buletin si am revenit la numele de fata in mod normal acei avocatii nu ar trebui sa aibe imputernicire de la mine cu numele care lam schimbat nicidecum cu numele care lam avut in timpul casatoriei? La recurs cand am facut pt.ca am angajat avocat in primul rand era prea tarziu si probe am depus dar mi sa respins din prima sedinta. Acum cateva luni am mers in tara sa fac copii dupa dosar sa vad ce sa intamplat am mers la un avocat iam pus dosarul in fata si lam intrebat ce pot face si mia zis ca nimic pt.ca vazand avocatul sotului cine e mia zis ca niciodata acolo nu voi castiga acel proces deoarece sotia avocatului este judecatoare la curte si nu pot face nimic .deci mai bine zis si avocata mea si ceilalti care apar in dosar miau intins o cursa .problema mea e daca as pune un avocat din altta localitate si as cere revizuire sau contestatie oare as putea? Eu detin hartie de la ancheta sociala care am luato de la judecatoria din spania si acolo este gtot adevarul .la acesti avocati care nu ii cunosc ce as putea face?? Va multumesc
Si altceva nu inteleg eu din 2010 am legalizat hotararea fiind definitiva si irevocabila prin neapelare miam refacut familia miam schimbat numele , la doua zile dupa ce am legalizato a facut el apel sa pus in discutie tardivitatea apelului si i sa admis punanduse pe rol.In acel dosar nici macar nu sa pus in discutie ca hotararea a ramas definitiva prin neapelare .Nu exista in dosar aceasta hotarare doar grefiera a redactato mia legalizato si asta a fost .in acelasi dosar exista doua hotarari una de la judecatorie definitiva si orevocabila prin neapelare in care sa stabilit domiciliul minorului la mama cu plata pensiei alimentara de catre tata si alta care e irevocabila la curtea de apel in care sa stabilit domicilul minorului la tata si plata pensiei alimentare de catre mama.In momentul cand o hotarare devine definitiva si irevocabila prin neapelare legalizata timbrata grefierul la dosar nu depune nimic din care sa se vada ca nu se mai poate apela decat atacata prin cai extraordinare de atac.Nu sstiu parerea mea dar din moment ce eu am divortat din 2010 midm refacut familia si instanta sa spuna ca eu eram casa torita pana in 2013 e ceva absurd.Pt.ca acest proces sa mers si pe divort si incredintarea copilului.am intrebat un avocat si mia zis ca trebuie sa iau toate hotararile si sa merg sa imi schimb numele in martie 2013 dar eu deja din2010 miam schimbat numele .nu stiu nu mai inteleg nimic ......

Alte discuții în legătură

Divort bubuca bubuca Buna seara.am si eu o intrebare este posibil ca intr-un dosar cu acelasi obiect acelasi nr.de dosar sa fie doua hotarari.In dosar exista o hatarare definitiva ... (vezi toată discuția)
Proces divort incredintare minor larisa1985 larisa1985 buna ziua,,,as avea si eu intrebare in urma cu un an am avut un process de divort cu incredintare minor,eu fiind plecata in strainatate nu am stiut ce se ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor you you Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema delicata.am un copil de 5 ani jumatate si in urma unui proces de paternitate cu tatal sau acesta la recunoscut ... (vezi toată discuția)