Buna seara.am si eu o intrebare este posibil ca intr-un dosar cu acelasi obiect acelasi nr.de dosar sa fie doua hotarari.In dosar exista o hatarare definitiva si irevocabila prin neapelare la judecatorie legalizata si alta care sa dat dupa 3 ani irevocabila la curte.nu inteleg care trebuie folosita.Si specific ca nici in dosar nu exista ca hotararea judecatoriei a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare nu sa depus nici un act la dosar ca am mers si am legalizat hotararea si sa continuatprocesul facand sotul apel.In mod normal trebuia sa o atace prin cale extraordinara de atac nu sa faca apel si sa il admita instanta, din monent ce eu am llegalizat hotararea.
-daca exista doua hotarari care incalca autoritatea de lucru judecat, trerbuie sa introduceti cerere de revizuire a ultimei hotarari. Cererea se depune la instanta mai mare in grad fata de instanta care a pronuntat prima hotarare. - Insa , sotul putea fi repus in teremenul de apel, caz in care nu exista hotarari care incalca autoritatea de lucru judecat.
Hotararea de la judecatorie a ramas definitiva si irevocabila in 16 mai2010 so el a depus apel pe data de 18 maii tot timpul mergeam la judecatorie sa intreb cand pot legaliza hotararea pt a imi schimba buletinul si grefiera mia spus sa revin dupa cateva zile pt.ca nu trecusera cele 30 de zile si el putea pricand sa faca apel.Apelul a fost depus dupa termen si admis .Am mers mi-am schimbat buletinul actele necesare tot.Pt.revizuire presupun ca exista termen deja a trecut un an de cand sa terminat la curte .Cand o hotarare ramane definitiva si irevocabila prin neapelare si o legalizezi la judecatorie grefiera depune vreun act la dosar ? Odata cu divortul sa pronuntat si stabilirea minorulu la domiciliul mamei.dupa ce a ajuns la tribunal dosarul domiciliu a ramas la tata in strainatate .Sotul a mers la ambasada sa ii faca pasaportul si nu la putut face pentru ca hotararea nu era definitiva si irevocabila.M-au sunat cei de la ambasada sa merg sa ii semnez pasaportul copilului si nu am fost de acord pt.ca copilul i sa incredintat in strainatate la domiciliu tatalui si nu am fost de acord sa il duca in Romania la scoala.Am aratat consulului ca si eu am hotarare care e definitiva si irevocabila prin neapelare si mia zos sa rezolvam problema si dupa aceea sa ii faca pasaport copilului.Fiindca nu a putut sa ii faca pasaport sa il aduca in tara la scoala a cerut lamurire dispozitiv prin si a cerut sa nu aibe nevoie de semnaturi de la mine pt.copil si sa il duca in romania pt.ca la inscris la scoala.Aceasta sedonta sa terminat curtea spunand ca copilul ramane la domiciliu in strainatate asa cum a cerut reclamantul.Nu mai inteleg nimic a luat copilul si la dus in Romania am si eu hotarare are si el .
tind sa cred ca a fost repus in termenul de apel, apoi s-a judecat apelul, hoatararea dvs. a fost desfiintata si s-a rejudecat cauza. E adevarat, nu mai puteti face revizuire.
Va multumesc doamna avocat.Dar totusi nu inteleg custodia copilului pt.ca pe nici o hotarare nu scrie spre crestere si educare doar stabileste domiciliul copilului la tata in strainatate.El are dreptul sa duca copilul in romania si sa il inscrie la scoala daca domicilul e la tata in strainatate pt.ca acolo la cerut avand conditii.Iarasi nu inteleg de ce nu am primit nici o comunicare cand sa facut apel eu am aflat intamplator de la fosta soacra aproape cand sa terminat la tribunal.De ce la curtea de apel sa terminat din prima sedinta cand am facut recurs mi sa respins irevocabil.Raportul de ancheta sociala din strainatate nu a ajuns niciodata in dosar.si cei de aici mi-au zis ca lau trimis si e imposibil sa se piarda numai daca cineva la luat.Nu am avut avocat pt.ca daca am aflat tarziu am pus tarziu avocat cu toate ca in dosar sunt avocatii cu imputernicire de la mine care eu nu leam facut si nici nu ii cunosc pe nici unul.Procedul a continuat fara stirea mea doar pron avocatii care nu am luat legatura niciodata cu ei si nici ei nu sau prezentat niciodata doar intampinari prin faxuri ca sa continue procesul.In acel proces scrie ca eu locuiesc la o adresa in care nu am locuit niciodata spune fostul sot .
Definitiv =irevocabil
sweet
Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)