avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum pot sa obtin pasaportul copilului meu minor fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum pot sa obtin pasaportul copilului meu minor fara semnatura fostului sot

ma numesc ionela sant divortata din anul 2010 ,in urma divortului am obtinut increditantarea copilului minor pentru crestere iar fostul sot a trebuit sa imi plateasca pensie alimentara si drept la vizita, el a mai primit drept de apel in 30 de zile dar nu a facut apel. sentinta a fost pronuntata in 7 decembrie2010 iar in data de 8 aprilie2011 M FOST LA JUDECATORIE SI AM LEGALIZAT SENTINTA .pe stampila sentintei scrie ca este definitiva prin neapelare la data de 07 04 2011 si mia pus timbre si mai scrie si irevocabila. momentan lucrez in franta cu contract de munca pe perioada nedeterminata, am o locuinta,si doresc sa aduc copilul la mine in franta dar fostul sot nu vrea sa imi dea acordul pentru ai face la minor pasaportul, este vreo lege prin care eu pot face pasaportul minorului fara sa am acordul fostului sot ?? va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: florinionela , utilizator 21:24, 12 August 2012
Mergeti cu sentinta si cu copilul la directia de pasapoarte si faceti pasaportul. La iesirea din tara trebuie sa aveti hotararea instantei in original si copia dupa ea, care ramane la politia de frontiera.

Aveti si obligatia de al informa pe tata asupra noului domiciliu al minorului.

Nu aveti nevoie de acordul tatalui
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
multumesc pentru sfat ; in franta lucrez numai de o luna cu contract de munca francez si nu am dreptul la concediu , in cazul acesta pot sa fac o imputernicire in tara pentru mama mea ca sa poata sa faca pasaport minorului si sa il aduca ea; ce acte am nevoie de la consulat sau ambasada frantei ?? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Lesire minori din tara d12d d12d Buna ziua, Am divortat in 2005 si copiii mi-au fost incredintati mie, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pot merge in strainatate cu ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)