avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Restituire creditare sub forma de imobil, impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Restituire creditare sub forma de imobil, impozitare

O societate a dat in plata o cladire (a restituit o creditare sub forma de imobil,administratorului),corect si legal,la notar.Stiu ca trebuie ajustat tva-ul.Intrebarea mea este : daca firma este microintreprindere la acest moment,valoarea facturata este supusa impozitarii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:41, 26 Iulie 2014
da, dar la valoarea tranzactionarii imobilelor
Compensarea datoriilor catre administrator cu un imobil aflat in proprietatea societatatii este asimilata ca si o vanzare si se inregistreaza in contabilitate astfel (simulez, valoarea imobilului este 100000 lei amortizat integral):

461 = 7583 -> 100000 lei
4551 = 461 -> 100000 lei
2812 = 212 -> 100000 lei

Deci, se datoreaza impozit pe venitul microintreprinderii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil lylyan lylyan Buna ziua Societatea vinde un imobil sub valoarea contabila. Nu este amortizat total si am o diferenta de cheltuiala la scoaterea din gestiune. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal reevaluare imobilizari idontcare idontcare buna ziua! poate ma ajuta dl Lect. univ. dr. Cristian Rapcencu .....va rog mult am o speta care suna cam asa: imobil cumparat in 2005 cu 100000 lei nu s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta construita pe firma teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua, am o societate (SRL) care a achizitionat un teren pe care a construit o casa, toate cheltuielile fiind suportate din societate, in luna aprilie au ... (vezi toată discuția)