avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Plangere penala?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Plangere penala?

Buna ziua,in 2008 ne-am casatorit,in 2012 am divortat(partaj la notar in 2013,noi ne-am certat si impacat de cateva ori de cand ne-am cunoscut si pana in prezent,e si iubire si gelozie si prostie in fine....).Am stat o perioada la socrii,apoi la parintii,o perioada in gazda,pana cand ne-am luat o casuta undeva la tara si cateva utilaje cu gandul sa muncim in agricultura(mentionez si recunosc ca eu nu am avut nici un banut ,fostul sot a cumparat totul,a lucrat foarte mult in afara tarii,dar m-a trecut si pe mine in acte fiind casatoriti). In 2013 am facut un pfa pe numele meu,am luat in arenda ceva teren,si am luat ingrasaminte pe datorie(bilet la ordin),din pacate a fost un an nu chiar foarte bun,nu am putut da datoria,nici arenda in mare parte,am dat faliment si de aici.....s-a ales praful,acum problema e alta societatea cu ingrasaminte vor sa-mi faca PLANGERE PENALA,ce inseamna asta?(Eu nu am vrut sa insel pe nimeni,eu am crezut ca o sa facem ceva).
In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alinaval , utilizator 12:13, 25 Iulie 2014
Pentru inselaciune vor sa depuna plangere penala. In jurisprudenta, o sa gasiti ca nu constituie infractiune emiterea unui bilet la ordin pentru a carui valorificare la data scadentei nu exista acoperirea necesara în lipsa unor elemente subiective sau obiective corespunzatoare continutului constitutiv al unei fapte penale.
Astfel, este necesara probarea unei induceri în eroare savârsita cu intentie, în scopul obtinerii unui folos material injust, daca s-a pricinuit o paguba pentru a se retine aceasta infractiune.
Organul de urmarire penala sesizat, va cerceta fluctuatia disponibilului banesc pentru a se verifica în ce masura acesta, la data emiterii biletelor la ordin ati putut aprecia cu buna credinta ca va exista disponibil de plata, vor verifica celelalte raporturi comerciale anterioare dintre parti si perioada acestora, modalitatea de plata, daca s-a achitat pretul, se pot face verificari daca ati procedat in acest fel si cu alte societati in aceasta perioada.
Va multumesc frumos ptr raspuns,si nu am mai procedat cu alta societate niciodata,e pentru prima oara cand eliberez bilet la ordin(cred ca si ultima oara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin cu contul completat gresit. florinx63 florinx63 O societate emite catre o alta societate un Bilet la Ordin, dar completeaza gresit codul IBAN si anume: in loc de xxxxx56xxxx, scrie xxxxxx65xxxxx, iar banca ... (vezi toată discuția)
Cod iban invalid Andrei T Andrei T Am primit un cec de la o societate debitoare si cand am fost la banca sa il incasez am fost instiintat ca IBANUL este incorect completat si deci este invalid. ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin Cent Cent Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni. Este adevarat. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)