avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere pe domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere pe domeniul public

Locuiesc intr-un bloc construit inainte de razboi ,care are doua intrari.Una are acces direct la strada, printr-o parcare ,proprietate comuna. Cealalta intrare (scara)este accesibila doar trecand pe aleile parcului din vecinatate.In cartea funciara intocmita in urma cumpararii cladirii si terenului alocat de Prefectura, se precizeaza ca acest teren este imobil dominat fata de imobilul reprezentat de parcul alaturat si ca beneficiaza de servitute de trecere(fara a specifica felul acesteia,cu pasul sau auto).In urma unor lucrari de asfaltare in parcul alaturat a fost blocat cu stalpi accesul auto pe toate aleile, inclusiv pe aceea pe care o foloseam pentru a ajunge la intrarea in imobil, cu masina.La cererea locatarilor de deblocare a accesului auto ,Primaria a raspuns negativ.Va rog sa-mi raspundeti daca dreptul de servitute de trecere se refera si la mijloacele auto; daca ingradirea posibilitatii de a accede la un imobil cu mijloace auto in felurite situatii (de urgenta,tansporturi de obiecte grele ,reparatii etc)este o contraventie.In fapt ce sugestie imi dati pentru rezolvarea situatiei.Cu multumiri S
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
severionas, utilizator

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ! PaulBogdan PaulBogdan Va expun urmatoarea situatie : - strabunicul meu a construit o casa formata din trei apartamente legate intre ele pe orizontala, casa fiind amplasata pe o ... (vezi toată discuția)