avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere !

Va expun urmatoarea situatie :
- strabunicul meu a construit o casa formata din trei apartamente legate intre ele pe orizontala, casa fiind amplasata pe o colina. Fiecare apartament dispune de o curte si, au fost lasate mostenire celor trei copii ai sai(fiecare cate un apartament+curtea aferenta). Accesul la aceste apartamente se poate face prin doua parti: din varful colinei si, de la baza ei, cu trecere prin curtea proprie fiecarui apartament . In acte e specificat ca fiecare poate trece prin curtea celuilalt, cu referire la frati. Fratele care locuia la apartamentul din mijloc, a vandut unui tert .
Intrebarea este urmatoarea:
- pot sa inchid trecerea prin curtea mea avand in vedere ca exista cale de acces din partea opusa si, ca trecerea era prevazuta numai pt frati ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 23:06, 1 Iulie 2009
Trebuie sa vedeti daca el are o alta cale de acces pentru a putea inchide,pentru ca daca nu si el poate sa va dea in judecata ca ati blocat singura cale de acces.
Servitutea este o sarcina impusa imobilului dvs., in folosul imobilului alaturat avand un alt proprietar. Vanzarea imobilului alaturat nu este cauza de stingere a servitutii.
Avand in vedere ca exista o alta cale de acces si nu ii blocati calea de acces , puteti sa invocati clauza mentionata de tatal Dmv.
Mult succes ,
Servitutea locului infundat e una legala , asa incat , independent de opozitia dumneavoastra , si de dorinta de a ingradi accesul fratelui dumneavoastra , acesta se poate adresa oricand instantei de judecata .Trebuie sa verificati daca exista vreo alta cale de acces , sau daca acest drept de servitute poate fi exercitat in vreun alt mod - de catre proprietarul fondului dominant , mod cat mai putin impovarator pentru dumneavoastra - , ca proprietar al fondului aservit.Succes.
depinde in ce "acte" este trecuta servitutea. Daca imobilul a fost cumparat cu cu dreptul de servitute se complica problema. Si nu are importanta (in acest caz) daca noul proprietar are sau nu pe unde sa treaca. parerea mea

Alte discuții în legătură

Cale de sevitute olghi olghi Buna ziua,am și eu o întrebare: un unchi mi-a vândut un teren cu intrarea la strada principala, acuma mai are un teren în continuare la al meu care ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere lili olarescu lili olarescu Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: Parintii mei locuiesc intr-o casa fosta nationalizata, au cumparat-o conform legii. Locuiesc intr-o curte cu ... (vezi toată discuția)