Va expun urmatoarea situatie :
- strabunicul meu a construit o casa formata din trei apartamente legate intre ele pe orizontala, casa fiind amplasata pe o colina. Fiecare apartament dispune de o curte si, au fost lasate mostenire celor trei copii ai sai(fiecare cate un apartament+curtea aferenta). Accesul la aceste apartamente se poate face prin doua parti: din varful colinei si, de la baza ei, cu trecere prin curtea proprie fiecarui apartament . In acte e specificat ca fiecare poate trece prin curtea celuilalt, cu referire la frati. Fratele care locuia la apartamentul din mijloc, a vandut unui tert .
Intrebarea este urmatoarea:
- pot sa inchid trecerea prin curtea mea avand in vedere ca exista cale de acces din partea opusa si, ca trecerea era prevazuta numai pt frati ?
Trebuie sa vedeti daca el are o alta cale de acces pentru a putea inchide,pentru ca daca nu si el poate sa va dea in judecata ca ati blocat singura cale de acces.
Servitutea este o sarcina impusa imobilului dvs., in folosul imobilului alaturat avand un alt proprietar. Vanzarea imobilului alaturat nu este cauza de stingere a servitutii.
Servitutea locului infundat e una legala , asa incat , independent de opozitia dumneavoastra , si de dorinta de a ingradi accesul fratelui dumneavoastra , acesta se poate adresa oricand instantei de judecata .Trebuie sa verificati daca exista vreo alta cale de acces , sau daca acest drept de servitute poate fi exercitat in vreun alt mod - de catre proprietarul fondului dominant , mod cat mai putin impovarator pentru dumneavoastra - , ca proprietar al fondului aservit.Succes.
depinde in ce "acte" este trecuta servitutea. Daca imobilul a fost cumparat cu cu dreptul de servitute se complica problema. Si nu are importanta (in acest caz) daca noul proprietar are sau nu pe unde sa treaca. parerea mea
Cale de sevitute
olghi
Buna ziua,am și eu o întrebare: un unchi mi-a vândut un teren cu intrarea la strada principala, acuma mai are un teren în continuare la al meu care ... (vezi toată discuția)