avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de sevitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de sevitute

Buna ziua,am și eu o întrebare: un unchi mi-a vândut un teren cu intrarea la strada principala, acuma mai are un teren în continuare la al meu care vrea sa-l vândă fratelui meu, acesta necesitând cale de trecere (servitute). Eu sunt de acord sa-i dau cale de trecere (suntem frați) întrebarea este trebuie sa fiu si eu la notar când face actul de vânzare fratelui, actul meu bănuiesc ca nu se modifica, cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:22, 22 Februarie 2012
Nu este neapărat necesar să fiţi la notar pentru semnarea actului de vânzare cumpărare.

Actul prin care se instituie servitutea de trecere este tot un act notarial, dar se poate încheia şi ulterior.

Sigur că, dacă toate părţile se înţeleg, este mai simplu să se facă ambele acte în acelaşi timp.

Contractul dumneavoastră nu va fi modificat, dar în urma încheierii actului autentic prin care se instituie servitutea asupra fondului D-vs., aceasta va figura în cartea funciară a imobilului.
Va mulțumesc pentru răspuns, sa înțeleg ca pentru servitutea de trecere se face alt act notarial nu se trece în cel de vânzare cumpărare și bănuiesc ca doar fratele meu poate sa treacă nu și alte persoane (dacă este cale de servitute sa treacă cine are chef)?


Poate să treacă oricine doreşte să ajungă la proprietatea fratelui D-vs.

Trebuie să înţelegeţi că servitutea nu se stabileşte în favoarea unei persoane, ci în favoarea unui fond (teren).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces mihai32 mihai32 Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ! PaulBogdan PaulBogdan Va expun urmatoarea situatie : - strabunicul meu a construit o casa formata din trei apartamente legate intre ele pe orizontala, casa fiind amplasata pe o ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)