avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + taxe

Buna ziua, am urmarit pe forum o discutie referitoare la urgentarea eliberarii C.I , se poate urgenta sau nu? ce inseamna urgentare pe baza de motiv..trebuie dovedit legal ca ai nevoie..sau se poate face contra-cost. Imi trebuie buletinul sa parasesc tara in perioada ce urmeaza si am nevoie de mai putin de 10 zile pentru eliberarea actului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Galateanu Mihaela , utilizator 20:33, 16 Ianuarie 2017
Niciunde in tara nu se mai pot obtine acte de identitate in regim de urgenta contracost.
Acelasi ziar citat de dvs. dar editie mai recenta:
[ link extern ]

Alt exemplu:
[ link extern ]
Din articol:
Actele normative care stau la baza activităţii de evidenţă a persoanelor nu reglementează posibilitatea eliberării actului de identitate în regim de urgenţă sau instituirea unor taxe suplimentare aferente eliberării actelor de identitate sau înscrierii menţiunii privind stabilirea reşedinţei. Ca urmare, orice taxă suplimentară solicitată sătmărenilor pentru eliberarea actului de identitate nu are nici justificare şi nici temei legal.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Ares-3, moderator
Nu exista taxe de urgenta pentru eliberarea actelor de identitate.
buna ziua as dori sa va adresez o intrebare, referitoare la Actul de Indentitate la urgenda daca se mai poate face ca am nevoie ca, sunt angajat in alta tara si imi expira buletinul in februarie 2016 si am nevoie de el in mai putin de 13 zile daca miati putea spune.
Va rog frumos !
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
andrei damir, utilizator
Mergeti la ambasada, faceti o imputernicire la cineva din Romania, trimiteti actele si nu trebuie sa mai faceti drumul pana aici si nici sa va mai stresati ca nu va puteti lua buletinul in termenul de care dispuneti dvs. Nu exista urgenta si nici taxa de urgenta nu este incasata legal acolo unde se incaseaza. Va puteti adresa sefului serviciului pentru cazuri extreme care sigur va v-a intelege, dar se poate intampla ca in perioada in care veniti dvs. acasa de exemplu sa nu functioneze bine aparatele, sau sa fie un volum mare de acte de procesat iar termenul fiind de 30 de zile cu posibilitatea prelungirii cu inca 15 zile, nu puteti acuza pe nimeni ca nu va ridicati dvs. buletinul intr-un termen cat mai scurt. Se poate intampla ca acolo unde serviciile de evidenta sunt chiar la judet sa se faca buletinele mai repede dar daca localitatea este la distanta nu puteti sa va ridicati buletinul de pe o zi pe alta sau chiar in aceeasi zi.
Buna seara
Eu daca nu am buletin de 14 ani si in aprile fac 18 ani pot sa imi fac buletinu la urgenta, deorce vreau sa plec din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata eliberarii cartii de identitate sarbuscalarissa sarbuscalarissa Buna ziua. As dorii sa stiu si eu, daca ma poate ajuta cineva, care este durata de eliberare a cartii de identitate si mai ales daca se poate face in regim de ... (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)
Taxa de urgenta buletin danycicea danycicea Buna ziua ma numesc Daniel mar interesa sa stiu cit costa taxa de urgenta pt schimbarea buletinului ( expirat ) in termen de cite zile se poate elibera ,,,, Va ... (vezi toată discuția)