avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... 2 somatii plata nefondate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

2 somatii plata nefondate

Buna ziua
Urmaresc cu interes acest forum de ceva timp, negandindu-ma ca voi apela la ajutorul dvs.
Iata pe scurt care e problema:
Detin o agentie de publicitate din Brasov. Am colaborat o buna bucata de vreme cu un furnizor de promotionale din Tg. Mures. Am intrerupt aceasta colaborare pe motiv ca acest furnizor nu-si respecta niciodata termenele. Acum, dupa cca 6 luni de "necolaborare", ma trezesc cu doua "ordonante de plata", procesele fiind in 2 zile diferite la Tg. Mures. Ideea e ca eu nu am absolut nicio datorie la firma respectiva, lucru pe care-l pot dovedi cu extrasul de cont, unde figureaza platile efectuate catre ei. Va trebui sa depun intampinare cu 5 zile inainte....alt drum Brasov-Tg Mures.
Intrebarea este: cum pot face sa cer daune pentru aceasta actionare nefondata in instanta?...
Ce ma sfatuiti sa fac?...Intampinarea cu dovada platii trebuie s-o depun, nu?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laura13 , utilizator 10:32, 15 Mai 2009
nu trebuie sa va deplasati pentru a depune intampinarea, o puteti expedia prin posta, cu conditia sa va asigurati ca va ajunge in termenul legal.
pentru a cere daune, trebuie sa invocati si sa puteti dovedi un prejudiciu, pe calea unui litigiu separat. cu procedura prealabila si plata taxei de timbru.
Faceti intampinare pentru fiecare actiune in parte si anexati dovata platilor. In principiu, actiunea ar trebui sa fie respinsa ca fiind fara obiect. Puteti trimite intampinarile cu posta, inainte cu 5 zile de termen. Deasemena, puteti cere judecarea in lipsa, in baza art. 242 c.proc.civ.
juridic dana a scris:

Deasemena, puteti cere judecarea in lipsa, in baza art. 242 c.proc.civ.

nu vad care ar fi interesul pentru a cere judecata in lipsa, in calitate de debitoare ii poate profita o eventuala suspendare a litigiului. ;)
Ideea e ca eu voi avea niste cheltuieli...avocat, drumuri etc
Mai ales ca sunt convinsa ca tocmai acesta a fost motivul somatiilor... sama puna pe drumuri si sa-mi pierd timpul.
Nu sunt singura cu care au procedat asa...
Puteti cere cheltuieli de judecata pe care le sustineti cu documente justificative

Alte discuții în legătură

Actiune civila-neplata chirie si utilitati cf contract americanux americanux Buna ziua, Am avut un chirias care a plecat cu cheia fara sa ma anunte si fara sa plateasca platile restante. L-am actionat in judecata si am cerut 3000 lei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in recurs tardiv dandanaua dandanaua Intimatul-parat, prin aparator, depune cu 3 zile inainte de primul termen al unui recurs civil, intampinare si chitanta privind onorariul avocatului.Peste 3 ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala STAN MARA STAN MARA Soc x e proprietara a unui teren. Soc y e proprietara a grajdurilor ce se afla pe teren societatii x si unde y isi depoziteaza cereale. X ii solicita lui y ... (vezi toată discuția)