avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERERE RECONVENTIONALA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERERE RECONVENTIONALA

Soc x e proprietara a unui teren. Soc y e proprietara a grajdurilor ce se afla pe teren societatii x si unde y isi depoziteaza cereale. X ii solicita lui y solutionarea pe cale amiabila respectiv sa incheie un contract de inchiriere pentru imobilul teren aflat in proprietate, aferent grajdurilor aflate in proprietatea y, dar aceasta refuza.
Soc x, e notificata de soc y prin avocat, avand ca obiect acordarea unui drept de servitute in favoarea lui y, si ulterior au intentat actiune in instanta, solicitand obligarea paratei la acordarea unui drept de servitute si cheltuieli judiciare.
In intampinare, soc x solicita respingerea actiunii ca nula, nerespectarea art112, 133 Cp civ si pe fond respingerea actiunii ca netemeinica

Saptamana trecuta a fost termenul de judecata si in intampinare am solicitat respingerea actiunii ca nula. S-a dispus de instanta afectuarea unei expertize la fata locului, si un alt termen pt saptamana viitoare. Mai pot face acum cerere reconventionala si ce anume as putea pretinde. Mentionez ca intampinare am depus-o la judecatorie inca pentru termenul din februarie si nu s-a vorbit si de o astfel de cerere reconventionala. Mai pot face si sa pot depune acum ?
cer reconv se poate depune pana la primul termen de judecata odata cu intampin., acum este tardiva si cel mai probabil va fi respinsa de instanta
Potrivit art. 119 alin. (3) C. proc. civ. cererea reconvenţională se depune odată cu întâmpinarea sau cel mai târziu la prima zi de înfatişare. Dacă reclamantul îşi modifică cererea de chemare în judecată, reconvenţionala va putea fi depusă pâna la termenul ce se va acorda pârâtului în acest scop. Nerespectarea termenului menţionat mai sus atrage după sine soluţionarea separată a cererii pârâtului de acţiunea principală. Cu toate acestea, cererea reconvenţională se poate soluţiona în continuare împreună cu acţiunea principală dacă reclamantul consimte la aceasta, dispoziţiile art. 135 C. proc. civ. fiind întru totul aplicabile.
VA MULTUMESC MULT
PRIMUL TERMEN A FOST OCT ANUL TRECUT, intampinarea am depus-o pentru termenul din Ianuarie 2011, iar acum am aflat ca as putea depune cerere reconventionala ca actul procedural prin intermediul caruia pârâtul urmareste valorificarea unui drept propriu fata de reclamant - respectiv sa-i incheie contractul de inchiriere
in cazul in care se va admite cererea reconventionala, dvs ar trebui sa emiteti anumite pretentii;in acest caz, daca ele sunt cuantificabile in bani, va trebui sa platiti taxa de timbru aferenta pretentiilor.
gabriel z a scris:

in cazul in care se va admite cererea reconventionala, dvs ar trebui sa emiteti anumite pretentii;in acest caz, daca ele sunt cuantificabile in bani, va trebui sa platiti taxa de timbru aferenta pretentiilor.

deci as putea sa fac cererea si sa o depun la instanta chiar si in aceasta faza a procesului?Pretentia noastra ar fi sa fie obligata soc Y a incheia contract de inchiriere cu noi pentru suprafata de teren pe care au grajdurile

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune servitute de trecere? rdu rdu Imi poate spune cineva care ar fi actiunea pe care pot sa o indrept impotriva reclamantului (proprietar al fondului aservit)care invoca uzucapiunea de 30 de ... (vezi toată discuția)