avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE SERVITUTE DE TRECERE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE SERVITUTE DE TRECERE?

Imi poate spune cineva care ar fi actiunea pe care pot sa o indrept impotriva reclamantului (proprietar al fondului aservit)care invoca uzucapiunea de 30 de ani asupra unei cote indivize folosite ca servitute de trecere ?
Mentionez ca:
1. Servitutea a fost stabilita de instanta in urma cu 35 de ani
2. Posesia a fost comuna, niciunul dintre posesori nu s-a considerat vreodata unic proprietar
3. Initial s-a invocat uzucapiunea unui teren care era localizat in perimetrul(ingradit) al vecinului.Un expert tehnic a asezat insa suprafata in litigiu chiar pe aleea comuna.#-o

Va multumesc, Radu
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2007
rdu, utilizator
Cel mai recent răspuns: rdu , utilizator 08:43, 15 Martie 2007
Daca exista proces inceput si dvs sunteti parat, puteti depune intampinare prin care solicitati respingerea cererii reclamantului; daca vreti, la randul dvs. sa-i cereti reclamantului sa faca ceva, daca aveti pretentii de la el o faceti prin cererea reconventionala.

Mai exista si alte modalitati de a va "exprima" in proces....
Ce actiune aveti in gand?!:-/
Nu sunt parte in proces.Am aflat intamplator de proces.Lucrurile stau in felul urmator...
Vecinul meu ( proprietar al fondului aservit) a identificat o suprafata de teren in plus fatza de suprafata din titlu.Parat e primaria.
Exista un intervenient fortat (nu are nici el titlu de proprietate), mostenitor al vanzatorului sau. O expertiza extrajudiciara a stabilit ca suprafata ce se vrea uzucapata e undeva in perimetrul terenului ingradit ce este proprietatea reclamantului.O expertiza judiciara insa, a stabilit ca, in fapt, ar fi chiar aleea de trecere - suprafata ce se vrea uzucapata.
Probatoriul existent la dosar are insa in vedere suprafata initiala, cea localizata in alta parte( suprafetele sunt insa egale)
Daca nu sunteti parte, interveniti si dvs - intervenient in interes propriu, prin acre solicitati respingerea cererii reclamantului si a celuilalt intervenient, dac aacesta are interese contrare cu ale dvs.
Daca nu intervin in proces , risc sa-mi pierd aleea de trecere?
Cam da...., si veti fi nevoit, la randul dvs sa judecati...

Alte discuții în legătură

Help- drept civil rdu rdu Va rog sa ma ajutati.... Speta. Doua suprafete de teren invecinate cu alee de trecere cota indiviza. Unul dintre proprietari invoca prescriptia achizitiva pt ... (vezi toată discuția)
Help- coindiviziune fortata si perpetua rdu rdu Va rog sa ma ajutati.... Speta. Doua suprafete de teren invecinate cu alee de trecere cota indiviza. Unul dintre proprietari invoca prescriptia achizitiva pt ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)