avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru neprezentare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru neprezentare permis

Buna seara. În aceasta seara am primit o amendă cam pe nedrept. Mașina firmei la care lucrez era parcată neregulamentar. Având nevoie de o piesa m-am dus la mașină sa o iau și intre timp și-a făcut apariția un echipaj de politie. Un domn polițist mi-a cerut cartea de identitate, certificat de înmatriculare, asigurare și permis. I-am prezentat domnului polițist cartea de identitate, actele mașinii însă nu am avut permisul la mine. Când a venit cu procesul verbal sa-l semnez am întrebat pentru ce am fost amendat și mi s-a răspuns ca pentru parcare neregulamentara și neprezentare permis. Acum mi se pare stupid sa fii amendat pentru neprezentare permis când nici măcar nu am apucat sa mă urc în mașină. Oare dacă ar fi fost o persoana fără permis în locul meu i se făcea dosar penal pentru ca nu are permis?
As dori sa-mi spuneți dacă este legal ce a făcut acest polițist.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 08:24, 26 Iulie 2014
Da, este legal dar asta nu inseamna ca este si drept... puteti face daca doriti contestatie la procesul verbal de amenda
eventual se putea verifica prin centrala dupa nume si prenume si data nasterii , daca persoana respectiva intradevar poseda permis.
faptul ca ati luat amenda pentru neprezentarea permisului , ati luat-o pe drept .
este exact ca la RATB....n-am bilet , ma urc in autobuz , dar ma plang ca am luat amenda si intreb cum fac contestatie.

permisul este obligatoriu sa-l purtati la dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nedreapta la ratb, politist care a abuzat de puterea lui denisiadinu denisiadinu Acum vreo saptamana urc in autobuz , si merg o statie, pentru ca apoi sa o iau printre blocuri sa merg sa gasesc o toneta unde imi pot face abonament ca imi ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb savumarin savumarin Duminica, orele 13.00, statia Universitate, ma urc intr-un autobuz, caut un loc unde sa-mi pot desface rucksacul sa pot scoate cardul ca sa-l validez...cand ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare neregulamentara eu1983 eu1983 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat : masina este parcata in fata blocului pe trotuar, vine politia sa o ridice si doar sotia este acasa. Politistul ... (vezi toată discuția)