avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE MINOR 7 ANI CU DIZABILITATI REZULTAT DIN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE MINOR 7 ANI CU DIZABILITATI REZULTAT DIN CONCUBINAJ

Buna seara ,sunt Mama a unui baietel Autist in varsta de 7 ani ,de tata m am despartit acum doi ani si jumatate ne a lasat pur si simplu balta,dupa un an am reusit sa stabilim o oarecare relatie pentru copil .am gasit o scoala privata cu terapiile necesare copilului ,scoala este cu Internat copilul este luat in Weekend acasa ,eu am plecat in Germania sa pot plati cei 650 euro pe lunar tatal copilului asumandusi angajamentul ca va avea grija de copil in weekenduri,mentionez nu contribuie cu nici un ban ,pana si hainutele i le cumpar eu,am chitante doveditoare de plata scolii speciale ,martori ca ma interesez de copil in absolut tot,din surse sigure stiu ca tatal neglijaza copilul dar nu pot dovedi,nu are casa,sta cu chirie in concubinaj cu o fata de 18 ani,copilul a cunoscut pana in prezent 3 femei in casa,vreau custodia totala deoarece tatal injumatateste progresele facute in terapii ,cat timp va trebui sa muncesc ca sa platesc terapiile copilul va sta cu matusa mea ,mentionez la trei luni vin si stau cu copilul o Luna de zile,sper sa pot reusi pe viitor cand mi se va spune ca este bine pentru el si progresul lui sa lpot lua in Germania cu mine,in momentul de fata mai mult rau i as face.cum ma sfatuiti sa procedez cu custodia? am incercat prin intelegere nu se poate. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:18, 28 Iulie 2014
stimata doamna, chiar daca veti avea custodia exclusiva a copilului, tatal tot va avea dreptul de a avea legaturi personale cu minorul... nu pentru acest motiv, ca i face rau trebuie sa cereti custodia exclusiva, ci pentru ca el e posibil sa nu isi dea acordul sa il luati cu dvs in germania la tratament... atunci instanta, in interesul major al copilului, va decide favorabil la cererea de custodie exclusiva
MULTUMESC FRUMOS
Trebuie sa dovediti temeinic ca tatal dauneaza progresului copilului pentru a obtine limitarea si controlarea relatiilor dintre tata si copil.
Nu trebuie sa dovediti ca dvs va interesati si va ocupati in mod primar de copil, nici ca va ocupati mai bine sau mai mult decat tatal, ci ca tatal ii dauneaza si ca este in interesul copilului sa nu interactioneze cu tatal.
Nu cereti exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv (ca asta nu-l ajuta pe copil) ci limitarea programului de legaturi personale. Si ar fi bine sa veniti cu o solutie in care tatal sa-si poata vedea copilul (eventual cereti consiliere de la cei care se ocupa de terapia copilului despre conditiile in care relatia cu tatal ar putea sa nu-i provoace copilului un regres)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dulcedor dulcedor buna ziua as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii...in urma divortului am obtinut incredintarea minorului meu,printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)