avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesorale

Va rog respectuos sa-mi spuneti dupa cat timp i-mi pierd drepturile de succesiune daca nu le-am facut la timp? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 09:35, 26 Iulie 2014
Dreptul de proprietate este imprescriptibil.

"Drepturile de succesiune" banuiesc ca va referiti la dreptul la mostenire.

Daca mostenirea nu se accepta in timp de 1 an de la data decesului lui de cuius, atunci aceasta se poate pierde numai in masura in care nu faceti parte din clasa de mostenitori rezervatari.

va multumesc mult ptr.amabilitate
Car3men a scris:

Dreptul de proprietate este imprescriptibil.

"Drepturile de succesiune" banuiesc ca va referiti la dreptul la mostenire.

Daca mostenirea nu se accepta in timp de 1 an de la data decesului lui de cuius, atunci aceasta se poate pierde numai in masura in care nu faceti parte din clasa de mostenitori rezervatari.

sau nu ati facut acte de acceptare tacita a mostenirii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune grigore iuliana grigore iuliana Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar ... (vezi toată discuția)
Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)