avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare temporara

buna ziua.
am un magazin si o singura angajata ( vanzatoarea) care la 1 iunie o sa intre in concediu. intre timp am gasit pe cineva care sa-i tina locul in acest interval de 1 luna. Vanzatoarea care am gasit-o lucreaza la o alta firma si are contract de munca pe perioada nedetermina . Eu cum trebuie sa procedez cu noua vanzatoare (care o sa lucreze la mine doar 1 luna) sa fiu in regula din punct de vedere al ITM ?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 15 Mai 2009
Incheiati un contract pe perioada determinata (1 luna), cu timp partial (x ore pe zi sau orice alta fractiune)
puteti incheia un contract de munca pe perioada determinata - 1luna, si cu norma intreaga
va multumesc pentru raspunsuri. intrebarea mea este daca legal pot opta pentru " o perioada pe proba " ( gen 2, 3 saptamani) inainte de a incheia un contract pe o perioada determinata?
contractul de munca se inregistreaza in 20 de zile de la inceperea efectiva a lucrului la ITM de care apartineti, dar si aceasta perioada de "proba" trebuie remunerata corespunzator
prin simplul fapt ca este o perioada de doar o luna s-ar putea interpreta ca fiind de proba
Incheieti un contract de munca cu norma intreaga (exact cu mare angajatul pe care il inlocuieste), pe perioada determinata de 1 luna. In contract specificati la durata contractului: perioada determinata de 1 luna, in perioada ... ..... , urmand a-l inlocui pe angajatul X plecat in concediu de odihna. Asa ITM -ul va accepta contractul pe durata determinata.

Atentie: va fi un contract de munca cu functie secundara, nu se completeaza in carnetul de munca si nu beneficiaza de deducere personala la calculul si plata impozitului pe salariu. Asta trebuie sa ii spuneti contabilulului dvs. (sau daca aveti inspector de personal). Se fac aceleasi declaratii ca la orice contract. Deci o veti trece pe stat alaturi de celalalt angajat plecat in concediu.

Alte discuții în legătură

Cim si contract voluntariat florenta_22 florenta_22 1.Pe cate zile se poate face un CIM cu norma intreaga se poate pe perioada de proba maxima? Dar un contract de voluntariat pe ce perioada se poate incheia? 2. ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă dritaS dritaS Buna ziua, Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial simateo simateo Buna Daca angajez pe cineva cu contract de munca partial(4 ore)pe perioda detrerminata si cu perioada de proba,perioada de proba este ca la contractul cu ... (vezi toată discuția)