avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu timp partial

Buna
Daca angajez pe cineva cu contract de munca partial(4 ore)pe perioda detrerminata si cu perioada de proba,perioada de proba este ca la contractul cu norma intreaga?
Cate zile de concediu are dreptul un angajat cu cim partial,eu stiam ca proporional cu timpul lucrat , sa zicem ca un angajat cu 8 ore are 21 zile,cel cu 4 ore are dreptul la 11 zile?Am citit in unele articole ca angajatul cu juma de norma ar beneficia de concediu la fel cu cel cu norma intreaga,asa este?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
simateo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 19 Noiembrie 2012
1. In cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata perioada de proba are o alta durata, si anume:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
(art.85 C.mun.)

2. Durata CO in cazul unui c.i.m. cu timp partial este aceeasi ... minim 20 de zile lucratoare ... art.106 alin.1 C.mun. prevede ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Asadar, timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata CO.
Imi spuneti va rog unde gasesc articolul si de cand este?Sa inteleg ca in cazul meu care am 2 contracte cu timp partial la 2 firme o sa am concediu 21 de zile la fiecare firma in parte?Salariu la jumate de norma sa zicem minim pe economie este 700/2=350 lei.Referitor la articolul de sus cu perioada de proba contractul chair daca este de juma de norma la prioada mai mica de 3 luni tot 15 zile lucratoare sunt?
Multumesc.
In sectiunea documente gasiti Codul Muncii republicat in 18.05.2011 .. vedeti art.85 si art.106 alin.1.
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru timp partial de munca irumes irumes Am angajat un consilier juridic cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu timp partial (fractie de norma) de 2 ore/zi. Intrucat in modelul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca un angajat are concediu dreptul la concediu pe an de 21 zile/ dar are contract de 4 ore pe zi. Cate zile de concediu ii revine pe an daca ... (vezi toată discuția)