Am angajat un consilier juridic cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu timp partial (fractie de norma) de 2 ore/zi.
Intrucat in modelul de CIM pe care l-am completat (conform Ordinului MMFPS nr. 64/2003 modificat prin Ordinul 1616/2011) la pct. I "Concediul" scrie ca este acordat in raport cu norma de munca, am completat ca are dreptul la 5 zile lucratoare (calculand pentru norma lui de 2 ore/zi).
De la ITM mi s-a spus ca trebuie sa-i completez cu 20 de zile lucratoare, intrucat pentru norma intreaga sau fractiune de norma concediul de odihna este acelasi.
Va rog, daca aveti cunostinta de alte reglementari legislative in domeniu, sa ma ajutati, ptr. ca mie nu mi se pare corect, ca unui salariat care munceste 2 ore/zi sa-i acord o zi intreaga de concediu (transformand practic cele 2 ore de munca in 8 ore de concediu).
Din punctul meu de vedere el ar avea dreptul la CO proportional cu norma de munca (Adica daca la 8 ore lucrare/zi intr-un an are dreptul la 20 de zile de CO...... la 2 ore lucrate/zi intr-un an are dreptul la x zile de CO...... prin regula de trei simpla... rezulta x=(20*2)/8=5 zile.)
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...
2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....
3. Asadar, durata minima a CO in cazul unui salariat cu timp partial este de 20 de zile lucratoare.
Timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu de odihna
Liviuomu
Un salut cordial tuturor !
Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)