avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare temporara

buna ziua.
am un magazin si o singura angajata ( vanzatoarea) care la 1 iunie o sa intre in concediu. intre timp am gasit pe cineva care sa-i tina locul in acest interval de 1 luna. Vanzatoarea care am gasit-o lucreaza la o alta firma si are contract de munca pe perioada nedetermina . Eu cum trebuie sa procedez cu noua vanzatoare (care o sa lucreze la mine doar 1 luna) sa fiu in regula din punct de vedere al ITM ?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 15 Mai 2009
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim si contract voluntariat florenta_22 florenta_22 1.Pe cate zile se poate face un CIM cu norma intreaga se poate pe perioada de proba maxima? Dar un contract de voluntariat pe ce perioada se poate incheia? 2. ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă dritaS dritaS Buna ziua, Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial simateo simateo Buna Daca angajez pe cineva cu contract de munca partial(4 ore)pe perioda detrerminata si cu perioada de proba,perioada de proba este ca la contractul cu ... (vezi toată discuția)