avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis Germania, alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis Germania, alcoolemie

Buna, ma numesc Ovidiu, am nevoie de ajutor . Am sa fiu cat de scurt posibil : in data de 18.07.2014 am fost oprit de un echipaj civil (mentiinez nu sa intamplat accident) , m-i sa cerut documentele si intrebat daca am consumat alcool , am raspuns ca da, au chemat un echipaj de politie, am suflat in etilotest a iesit 0,6. Mi-au zis ca limita in germania e 0.5 si au spus ca sunt nevoit sa merg cu ei la o probla biologica. Am acceptat fara nici o problema, dupa cum se cunoaste deja in sange numarul este dublu, 1,2 .
Problema este in felul urmator, sunt foarte constient de greseala facut si consider ca ce va urma practic merit , in mod sigur nu voi mai repeta asta in viata mea, ce as vrea sa stiu e urmatoarele:
- detin carnetul cu gradele ABCE de aproxiativ 6 ani ( fara absolu nici o proiblema , ma refer accident sau amenzi)
- este prima data in viata mea cand am probleme cu politia
-cooperarea cu agentii fara comentarii inutile

As vrea sa stiu la ce ma astept , fara un avocat care sa ma reprezinte, din cate am inteles daca detii carnetul mai mult de 3 ani vechime fara probleme pedeapsa scade, daca este prima abatere din nou scade practic se tine de mai multe detalii.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
ovidi0, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wfwf , utilizator 16:31, 18 August 2018
nu ati precizat ce este considerata fapta dvs in germania...infractiune sau contraventie... datele sunt diferite in funcite de cum e calificata fapta..... daca va fost suspendat permisul, ptr cat timp e suspendat?
problema e in felul urmator am discutat cu agentii de politie din cate am initeles alcoolemia peste 1,6 este deosebit de grava, necesita si un test psiho si asa mai departe. M.i sa zic ca proba mea biologica va merge la o comisie si apoi se va stabili verdictul in functie de asta. Am cerut informativ de la agentul respectiv o idee ce se va intampla mi-a explicat ca se poate ajunge la 1 an suspendare. Va rog sa ma scuzati e prima data pentru mine si sincer nu stiu la ce sa ma astept.
sa astept un raspuns prin posta,?sau va trebui sa ma deplasez la postul de politie care a efectuat actiunea?
totul depinde de comisie... ar fi de preferat ca in fata comisiei cand va fi discutat cazul dvs sa fie prezent si un avocat care sa va reprezinte interesele si sa pledeze pentru o pedeapsa mai blanda...oricum ar fi, e clar: este calificata ca fiind infractiune si permisul va este anulat... trebuie sa dati din nou examen de permis cand va permite legea
nu e un pic cam exagerat ? sa vb de anulare avand in vedere prima abatere, fara accident si dupa cum stim limita e 0.5 si eu am avut 0.6 ? cunosc foarte bine ca situatia respectiva in Romania era foarte grav dar totusi ...va multumesc frumos pentru informatii si sa speram ca nu o se ajunga la anulare.
este considerata fapta grava , probabil veti primi si interdictia de a mai conduce pe teritoruil german.
raspunsul va veni prin posta dupa ce se judeca fapta .

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta alcoolului Clapa Clapa In data de 08.09.2018 am avut un accident in care am pierdut controlu masinii la care am picat cu masina intr-un lac apa find mica. Nu am mai avut nici un fel ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului mady92 mady92 Salut as avea o intrebare din pacate tatal meu impreuna cu mine pe seara in juru orelor 18 si 20 am consumat 2.5 bere din care 1 l eu si tatal meu 1.5 l ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu parasirea locului accidentului erikaiacob erikaiacob Buna ziua. In luna octombrie a anului trecut fratele meu a avut un accident auto, soldat cu o victima si parasind locul accidentului. Ne-am prezentat la ... (vezi toată discuția)