avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului

Salut as avea o intrebare din pacate tatal meu impreuna cu mine pe seara in juru orelor 18 si 20 am consumat 2.5 bere din care 1 l eu si tatal meu 1.5 l urmand ca pe la 23 si un pic sa ne ducem la somn urmand ca la ora 4 sa plecam care prahova pe drum cu 6 m pana a intra pe autostrada A 1 la pitesti in curba tatal meu a pierdut controlul volanului din cauza mazgai pe jos urmand ca masina sa fie avariata pe partea dreapta la locu faptei a ajuns si un echipaj rutier ni sa cerut actele si din intamplare i sa pus si aparatul echilotest si a iesit o alcolemie de 0.54 sa dat delaratii etc cat tatalui meu i sa retinut permisul si i sa facut dosar de cercetare penală avand in vedere ca de 23 de ani de cand are permisul de conducere nu are nici o abatere rutiera ce as vrea sa stiu eu daca acel permis de conducere se mai poate recupera amenda si ce riscuri sunt va rog ajutatima cu sfaturi va multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
mady92, utilizator
Cel mai recent răspuns: FlOWRIN , utilizator 22:01, 5 Februarie 2019
Daca vrei sa scapi fara amenda/permis suspendat minim 0 beri. Altfel :

0,0 mg/l si 0.4 mg/l – amenda + permis suspendat 90 de zile
peste 0.4 mg/l – se recolteaza probe biologice se da amenda + 90 zile suspendare daca te incadrezi intre 0,4 mg/l si 0,8 mg/l in sange
peste 0,8 mg/l in sange se trece la anularea permisului + inchisoare 1 la 5 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmeaza sa se stabileasca imbibatia alcoolica. Presupin ca o sa fie in jur de 1.1g/l alcool pur in sange. Nu este foarte mare, dar fiind peste 0.8g/l fapta reprezinta infractiune.
Se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei sau aplicarea unei pedepse penale. Inchisoare nu o sa faca.
Permisul o sa fie anulat, daca se va aplica o pedepsa penala
O sa i se restituie permisul daca solutia o sa fie de amanare a aplicarii pedepsei
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
Răspuns: Daca ai o concentratie intre 0,0 mg/l si 0,4 mg/l primesti amenda si ti se suspenda permisul 90 zile. Tu ca sofer poti cere sa ti se recolteze probe biologice in caz ca ai impresia ca aparatul a facut o greseala. Dar atentie daca ai baut tine minte ca alcoolemia in sange este intotdeauna mai mare decat cea in aer expirat. (ai grija ce alegi)

Daca alcoolemia depaseste 0.4 mg/l in aer expirat (atunci cand suflii in alcool tester) politia te va insoti OBLIGATORIU pentru a ti se recolta probe biologice. Acolo se iau 2 probe.

Daca alcoolemia depaseste 0,8 mg/l in sange se suspenda permisul iar instanta va da intre 1 an si 5 ani de inchisoare depinde de gravitatea faptei pentru care ai fost oprit si pus sa sulfii in alcooltest / dus pentru probe biologice.

De cele mai multe ori anii de inchisoare se dau cu suspendare, asta depinde iarasi de gravitatea faptei si de cat de bun este avocatul care pledeaza pentru tine.
Din fericire ati scapat cu masina avariata, se putea sa fie mai rau, sa intre in coliziune cu alta masina si in urma accidentului sa rezulte victime decedate.
Nu are nicio relevanta de cand are permisul tatal dvs, putea sa il detina de 50 de ani si sa nu fi avut nicio sanctiune in acest timp.
Pe drumurile publice unde sunt participanti la trafic inclusiv pietoni este suficienta o clipa de neatentie in urma careia sa evenimentul sa se termine tragic.
Iar daca totul este cauzat si de consumul de bauturile alcoolice este cu atat mai grav.
Fapta constituie infractiune, alcoolemia din aerul expirat este peste 0,4 mg/l, in sange va fi sigur peste 0,8 g/l, dosarul penal va fi trimis in instanta de judecata unde judecatorul poate hotari o condamnare cu suspendare, permisul se va anula, va putea obtine un nou permis dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Procesul poate dura pana la 2-3 ani si apoi va urma si anul dupa care va putea obtine un nou permis.
Sfatul ar fi sa apelati la serviciile unui avocat, dosarele cu alcool suntem complicate si de durata, pedeapsa nu este obligatoriu sa fie cu suspendare.
Intrebare de baraj pana la primirea raspunsului poate sa paraseasca tara pt ca el lucreaza in germania apoi sa revina cand e chemat in instanță

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)