Fiica mea a fost bolnava si astat in concediul medical aproape doi ani.Dupa reintoarcerea la serviciu i s-a spus ca i s-a pierdut contractul de munca,desi afost platita in perioada concediului medical.Acum se afla la munca si ea si persoana angajata temporar pe postul ei.Seful de magazin o ameninta,face presiuni psihice asupra ei pentru a o determina sa-si dea demisia si a pastra noua angajataAm hotarat sa-si dea demisia deoarece am vandut tot ca sa o salvez,in strainatate si nu doresc sa fie omorata prin stres de catre sef.Stiu ca e nevoie de un preaviz de 20 de zile intrebarea mea este cum ar putea sa -si dea demisia incepand cu 2august si sa scape de acest preaviz deoarece psihic nu mai rezista.Care ar fi consecintele neprezentarii la munca dupa depunerea demisiei.
Va multumesc anticipat
1. Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
2. Fata dvs poate solicita incetare c.i.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz.
Urgent
RAMIVA84
am si eu o nelamurire: sora mea este in perioada de preaviz.maine este ultima zi dar nu se poate prezenta pentru ca trebuie sa mearga la un interviu pentru un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
monique2009
Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)