Am lucrat in invatamant 20 de ani. Am solicitat concediu fara plata pentru un an ( 2015-2016). Nu mai doresc reintoarcerea la catedra. Nu mai locuiesc in tara si nici nu am cum sa ma intorc in tara pentru depunerea personala a demisiei. Subliniez ca nici vreo procura speciala nu am lasat pentru ca altcineva sa ma ajute in aceasta problema. Ce solutii am pentru depunerea demisiei din invatamant in timp util si legal? Multumesc.
In situatia dvs nu va ajuta demisia ,ci mai repede o solicitare de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Demisie
rody54
Fiica mea a fost bolnava si astat in concediul medical aproape doi ani.Dupa reintoarcerea la serviciu i s-a spus ca i s-a pierdut contractul de munca,desi ... (vezi toată discuția)
Demisie
lazaroiu
un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile.
dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si ... (vezi toată discuția)