avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... demisie din invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

demisie din invatamant

Am lucrat in invatamant 20 de ani. Am solicitat concediu fara plata pentru un an ( 2015-2016). Nu mai doresc reintoarcerea la catedra. Nu mai locuiesc in tara si nici nu am cum sa ma intorc in tara pentru depunerea personala a demisiei. Subliniez ca nici vreo procura speciala nu am lasat pentru ca altcineva sa ma ajute in aceasta problema. Ce solutii am pentru depunerea demisiei din invatamant in timp util si legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulia1976 , utilizator 08:39, 20 Iulie 2016
Prin mail sau posta , dupa ce o scrieti, o scanati si o trimiteti.
In situatia dvs nu va ajuta demisia ,ci mai repede o solicitare de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Multumesc tare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie rody54 rody54 Fiica mea a fost bolnava si astat in concediul medical aproape doi ani.Dupa reintoarcerea la serviciu i s-a spus ca i s-a pierdut contractul de munca,desi ... (vezi toată discuția)
Demisie invatamant alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, as dori sa stiu, in cazul demisiei din invatamant dupa concediu de ingrijire copil ,daca este nevoie sa merg la munca in perioada de preaviz chiar ... (vezi toată discuția)
Demisie lazaroiu lazaroiu un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile. dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si ... (vezi toată discuția)