avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Ce se intampla daca refuz sa m-ai lucrez in perioada de preaviz? Am fost concediata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 5 Aprilie 2013
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

In acest caz, daca nu va prezentati la munca in perioada de preaviz , angajatorul dvs are doua posibilitati :
- angajeaza raspunderea disciplinara a dvs , situatia in care se poate decide desfacerea disciplinara a c.i.m.

- ma ponteaza nemotivat , iar c.i.m. va inceta fie prin demisie , fie prin concediere avand in vedere ac sunteti in preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz cry_mitroi cry_mitroi se poate ca din momentul in care imi prezint demisia sa nu mai continui sa merg la servici? Ce mi se poate intampla dpdv legal daca fac acest lucru si cum ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)