avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

se poate ca din momentul in care imi prezint demisia sa nu mai continui sa merg la servici?
Ce mi se poate intampla dpdv legal daca fac acest lucru si cum poate angajatorul sa ma oblige sa vin la servici o perioada(de preaviz)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 13 Mai 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti obligatia sa mergeti la serviciu pe toata perioda preavizului. In caz contrar veti fi sanctionat disciplinar pentru absente nemotivate, sanctiunea putand merge pana la desfacerea disciplinara a contractului de munca.
Angajatorul nu va poate obliga dar, asa cum am spus, poate dispune masuri disciplinare.
Puteti demisiona fara a efectua preavizul in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele .

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă. .. asadar, in speta, c.i.m. poate fi desfacut disciplinar pentru absente nemotivate.

si ce implica desfacerea disciplinara a contractului de munca?
plata de despagubiri,repercursiuni ulterioare?
Nu implica plata unor despagubiri o astfel de desfacere a c.i.m. ... o astfel de concediere se decide in conditiile in care se savarseste o abatere disciplinara ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)