avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sa fac plangere sau nu la politie pentru ca mi se cere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sa fac plangere sau nu la politie pentru ca mi se cere spaga?

Buna ziua,problema mea suna in felul urmator:
Un fost angajat cu functia de inginer ,ma obliga sa-i dau spaga pe o lucrare pe care nici macar nu a facuta,si care eu de fapt am facut-o cu altcineva
Ma obliga ca-mi trimite ca vorbeste el cu anumite cunostinte de ale lui de sus sa-mi trimita notificari de la ANRE sa-mi faca verificari ,deja mi-a trimis de la ITM pe care le-am rezolvat cu bine.El nu a prestat un minut de munca pentru mine,desi ca sa semnez statele de plata mi-a cerut 300 de euro din care 200 a fost intelegerea ,iar una mi-a luato prin amenintare. Ce este de facut el mai vrea inca 250 de euro asa pe degeaba.
M-a asigurat ca ,daca imi vine control de la ANRE de la cine cunoaste el ,nu am cale de scapare.
Sincer imi merge atat de prost ,anul asta incat am umblat la resurse sa achit contributiile la stat,nici gand sa am profit.
Ce este de facut in cazul asta,chiar nu vreau sa dau bani ,pentru ca sunt amenintat
si daca pun o plangere la politie,astia o uita pe acolo,sau cel mai fain,fostul meu angajat are cunostinte si pe acolo.M-am saturat de tara asta in care doar cunostinta te face tare.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:54, 28 Iulie 2014
am vorbit cu un amic care e politist si sa-mi zica cum sa procedez,totul e de partea mea,pana cand ii dau numele persoanei ,dupa care intreaba ceva colegi despre inginer,si inteleg din spusele politistului ca nu prea am sanse,ca are foarte multe cunostinte acest inginer,si ca probabil vreun sef din politie poate sa intarzie sau sa faca plangerea pierduta

Incep sa cred ca tara asta nu mai are nicio cale de intoarcere spre bine.Se pare ca spaga este totul!
Domnule... faceti plangere la parchet. E un amarat de inginer, nu presedintele tarii. Nu inteleg de ce ascultati la astfel de "prieteni". Eu vad ca ei va spun chestiile astea pentru a nu face plangere, cel mai probabil prietenul dvs. este prietenul acelui domn.

Haideti sa va zic ceva: seful de politie poate sa fie cel mai sef de sef acolo in oraselul ala. In urmarirea penala are si el un sef, acela este procurorul. (am zis sa folosesc si eu acest termen, poate intelegeti)
E prieten si cu procurorul? Nicio problema! Mergeti mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
CryTeK a scris:

Domnule... faceti plangere la parchet.

Pentru ce faptă să facă plângere la parchet? :)
Pentru că cineva pretinde că-i face sesizare la diferite organe ale statului? Oricine are dreptul să sesizeze pe oricine, dacă o face cu bună credință.
Până la urmă, se prezumă că persoana respectivă chiar crede în sesizarea pe care vrea să o facă.

Deci, cel mai bine e să-l lăsați să facă ce vrea și să nu-i dați nici un ban. Dacă vă face sesizare și știți sigur că faptele sesizate nu sunt întemeiate nu veți avea nimic de suferit.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Patrick_, utilizator
Pentru ce faptă să facă plângere la parchet?
Pentru că cineva pretinde că-i face sesizare la diferite organe ale statului?

Inteleg ca acum imi "atacati" toate posturile... in fine, eu daca consider ca plangerea la politie nu rezolva nimic ma duc direct la parchet. Este vreo problema? Mie nu-mi place sectia de politie, ma intimideaza si domnul politist nu stie sa citeasca. Consider ca domnu' procuror e mai destept. V-am adus un argument bun pentru care se poate face plangere si la parchet sau e nevoie sa va aduc si argumente juridice?
E greu sa cititi ce zice fiecare, mai ales cand doriti sa va aratati superioritatea. Nu a zis nimeni sa depuna plangere pentru sesizarea unor organe ale statelor, cel mai posibil ne aflam in situatia infractiunii de trafic de influenta. Din putin respect pentru persoana care doreste un raspuns ar trebui sa cititi tot ce se discuta aici.

V-as ruga sa ma evitati de acum incolo, nu de alta, dar nu discut cu persoane care nu au nimic de zis. Multumesc si numai bine!
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
gu44779 a scris:

Buna ziua,problema mea suna in felul urmator:
Un fost angajat cu functia de inginer ,ma obliga sa-i dau spaga pe o lucrare pe care nici macar nu a facuta,si care eu de fapt am facut-o cu altcineva
======================more text here=============================

Faptul ca cineva, te ameninta cu denuntarea la o autoritate, desi poate sa-ti produca un atac de cord, panica, etc., nu se constituie in infractiunea de amenintare! Daca insa conditioneaza denuntul, sau omisiunea de denunt, de primirea de foloase, atunci este santaj, si trebuie sa faceti o plangere la parchet, pe care o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire; nu pierdeti vremea pe la ei, va contacteaza ei daca ii intereseaza.
La ANRE nivelul spagilor este de ordinul milioanelor, deci imi vine greu sa cred ca un amarat de ingineras are acolo niste amici care se deranjeaza pentru o miza de, cat credeti ca o sa-i dea din cei 250 euro luati de la dvs.? Deci sfatul meu este sa nu-l bagati in seama.
Alta este intrebarea: cu ce va ameninta in fond? Daca stiti ca tot ce intra sub jurisdictia ANRE este facut corect, ce va pasa? Dar tot nu inteleg: ce are ANRE-ul cu o lucrare de 300 de euro?

Alte discuții în legătură

Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)
Denunþarea calomnioasã trandafir82 trandafir82 Buna ziua! Am avut o altercatie cu politistul de la mine din comuna(sef de post), m-a injurat m-a amnintat cand ma prinde ma amendeaza etc., am facut plangere ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de polițist cu scopul de a-mi influența declarația ca martor. este posibil să o retrag deoarece este declarație mincinoasă? anonim2018 anonim2018 Pe data de 11:01:2018 am fost chemat sa merg la sectia de politie din comuna in care locuiesc nestiind pentru ce mi s-a adus la cunostinta ca cineva a furat ... (vezi toată discuția)